Ravneberget til BoldBooks

Christelle Ravneberget (foto: Niklas Lello)

Ved kapitalforhøyelsen i vinter fikk indieforfatter-plattformen BoldBooks inn 2 millioner kroner på to dager, og over 100 nye aksjonærer, deriblant flere forfattere. Nå utvider selskapet bemanningen både på markeds- og IT-siden. Christelle Ravneberget er nyansatt som rådgiver.

Christelle Ravneberget (f. 1983) er utdannet tekstforfatter fra Westerdals, og skal bistå kunder med råd både om bokutgivelse og markedsføring. Hun er dessuten romanforfatter med debutantstipend fra Aschehoug og har drevet Ugla Bokbar.

BoldBooks er også i en rekrutteringsprosess for å ansette sin andre webutvikler.

Teknologiselskap

Forretningsideen til BoldBooks er å levere en selvbetjeningsløsning for forfattere som ønsker å gå utenom tradisjonelle forlag. BoldBooks jobber derfor kontinuerlig med å omforme alle behovene som oppstår i prosessen, til digitale løsninger. – Vi er et teknologiselskap med en vakker visjon, og pengene fra vinterens aksjeemisjon blir brukt til digitalisering og videreutvikling av plattformen, sier gründer og daglig leder Kristin Over-Rein.

Kristin Over-Rein (foto: Marit Reisjaa karlsen)

Selskapet tror på indieforfatteren, og at flere og flere vil løsrive seg fra forlagene og beholde rettigheter, kunstnerisk kontroll og sitte igjen med en større del av royaltyen. – Forfattere har begynt å se seg lei på å sitte igjen med lite av salgsinntektene etter å ha jobbet med en bok i flere år, sier Kristin Over-Rein.

Hva koster det å gi ut en bok?

Et av de første spørsmålene BoldBooks får er: Hva koster det å gi ut en bok?

– Det er det like vanskelig å svare på som “hva koster en bil”. Det kommer helt an på hvilke ambisjoner du har og hvor mye du ønsker å legge i det, sier gründeren. – Det går mye tid med på å beregne priser manuelt, og vi ønsket å effektivisere også dette, ved å tilby en selvbetjent løsning.

Kalkulator for bokutgivelse

Nytt fra juni er en etterlengtet kalkulator for bokutgivelser. – Den er avansert, men enkel i bruk, og lar forfatteren skreddersy sin egen pakke med tjenester, forteller Over-Rein.

Kalkulatoren kan du teste her.

– Alle prosesser er forskjellige, og vi formidler samarbeid i alle ledd av utgivelsen. Vi involverer forfatterne tett i utviklingen, slik at vi kan tilpasse løsningen til behovet og spare dyrebar tid, avslutter Kristin Over-Rein.

Les også: Emisjonssuksess for BoldBooks