Emisjonssuksess for BoldBooks

BoldBooks gründer Kristin Over-Rein

Emisjon av to millioner kroner i ny egenkapital ble fulltegnet på bare to dager. - Veldig motiverende for gründere, eiere, ansatte og styret å se den støtten og responsen BoldBooks har fått. Ikke minst når kundene (forfatterne) velger å gå inn på eiersiden, sier daglig leder og største aksjonær, Kristin Over-Rein.

Tidlig i måneden meldte BoldBooks, selskapet bak indieforfatter-plattformen boldbooks.no, ønske om å hente to millioner kroner i ny egenkapital. Tegningsperioden for nye aksjer var egentlig tre uker, men interessen var så stor at emisjonen ble fulltegnet etter bare to dager.

Les også: Millionen passert for BoldBooks

100 nye aksjonærer

Selskapet fikk inn rundt 100 nye aksjonærer. Den største investoren tegnet seg for 360 000 kroner, mens de minste benyttet seg av minstegningen som var satt til 2 000 kroner. BoldBooks var før emisjonen verdsatt til 10 millioner kroner. Senere i år har selskapet flagget en ytterligere emisjon, men da vil tegningskursen ligge betydelige høyere, antagelig på det dobbelte av verdien i dag.

Ny egenkapital hentes for å videreutvikle den teknologiske plattformen som kobler forfattere sammen med leverandører av forfattertjenester, samt til å fullfinansiere internasjonal ekspansjon. Allerede i 2020 har BoldBooks planer om entre det svenske og det danske markedet. Året etter følger det etableringer i Finland og i Tyskland.

Motivert plattform-gründer

– Veldig motiverende for gründere, eiere, ansatte og styret å se den støtten og responsen BoldBooks har fått. Ikke minst når kundene (forfatterne) velger å gå inn på eiersiden, sier daglig leder og største aksjonær, Kristin Over-Rein. Hun er imidlertid kritisk til hvordan tjenesten og selskapet ofte blir omtalt: – «Selvpublisering» betyr at man har gjort alt selv. Det blir som regel et dårlig resultat, så det oppfordrer vi ingen til. I stedet sier vi indieforfatter (independent author). Det betyr at forfatteren sitter i førersetet på sitt eget bokprosjekt, og knytter til seg profesjonelle fagfolk som sikrer kvaliteten på utgivelsen.

BoldBooks ønsker med dette å posisjonere seg i markedet ved å fokusere nettopp på kvalitet. At egenutgivere har begynt å bruke kvalitetstjenester er ifølge Kristin Over-Rein, hovedårsaken til den sterke veksten av indieforfattere, spesielt i USA. BoldBooks har nylig blitt godkjent som partner av den internasjonale foreningen Alliance of Independent Authors. Foreningen kvalitetssikrer tilbydere til indieforfattere og går god for selskap som er seriøse leverandører av kvalitetstjenester. Foreningen forsikrer seg også om at bedriftene opptrer etisk overfor forfatterne.

Millionøkning allerede i år

I fjor omsatt BoldBooks for nær en million kroner i Norge alene. Inneværende år satser plattformselskapet på en tredobling. Også i neste år budsjetterer selskapet med et underskudd, men i 2021 håper man å kunne gå i pluss.

 

Les mer: BoldBooks hjemmeside.