Ny Hawkins til sommeren

PRISET: Paula Hawknis.

Forfatteren bak «Piken på toget» kommer med ny thriller til våren. Og allerede i løpet av sommeren kommer den på norsk.

Piken på toget-forfatter Paula Hawkins (bildet) er klar med ny og intens psykologisk thriller til våren: Into the water.

Piken på toget (The Girl on the Train) har vært en «monsterhit», og i 2015 hadde den grepet om mange av de viktigste bestselgerlistene verden over. Den Zimbabwe-fødte, nå London-baserte, tidligere journalisten Paula Hawkins (44) trenger neppe å låne penger av sin far lenger – slik hun måtte i perioden før The Girl on the Train var fullført.

Om noen måneder er det duket for en ny Hawkins-thriller: Into the water. Hennes norske forlag Bazar lover «En oppslukende historie om hvor tilpasningsdyktig sannheten kan være og om en familie som drukner i hemmeligheter.» Den norske utgaven utgis sommeren 2017.

 

Menneskelige instinkter

Forlaget beskriver den kommende romanen slik: «Ikke la deg lure av en rolig overflate: Du vet aldri hva som skjuler seg under den. Med det samme drivet som gjorde det umulig å legge fra seg Piken på toget, presenterer Paula Hawkins en gripende, innfløkt, lag på lag-historie som foregår i en liten by ved en elv. Når en enslig mor og en tenåringsjente med bare et par ukers mellomrom blir funnet døde i bunnen av elven, avdekker den etterfølgende etterforskningen en komplisert historie. I likhet med Piken på toget viser den nye romanen en dyp innsikt i menneskelige instinkter og den skaden de kan forårsake.»

 

piken-pa-toget  hawkins-into-the

 

 

Upålitelig hukommelse

På samme vis som i Piken på toget er mordmysteriet bare en del av et større hele i Hawkins nye bok. Hawkins går i dybden av den menneskelige psyken og utforsker hvor upålitelig vår hukommelse er og hvordan fortiden kan strekke en lang arm inn i nåtiden og fremtiden.

 

girlonthetrain

PÅ FILMDUKEN: Emily Blunt i Piken på toget.

 

Piken på toget er nå solgt i 18 millioner eksemplarer verden over, og har ligget på alle internasjonale bestselgerlister i månedsvis. I Norge har pocketutgaven ligget på bestselgerlisten i ni måneder i strekk. Filmen Piken på toget, med Emily Blunt i hovedrollen, ruller nå på norske kinoer.