Ny Harry Potter-bok til sommeren

Teaterstykket Harry Potter and the Cursed Child Parts I&II kommer i bokform.

Det britiske forlaget Little, Brown Book Group annonserte i dag at det kommer en oppfølger til den suksessfulle Harry Potter-serien. Boken får navnet Harry Potter and the Cursed Child Parts I & II, og skal være en trykt utgave av manuskriptet til teaterversjonen med samme navn. Historien er original og finner sted nitten år etter vi sa farvel til heltene Ronny, Harry og Hermine.

 

harrypottercursed

 

Livet som småbarnsfar

Handlingen følger den voksne familiefaren Harry Potter. Han hadde kanskje trodd livet ville bli lettere med Voldemort ryddet av veien og fast jobb som leder for Svartspanerne i Magidepartementet. Men livet som overarbeidet trebarnsfar byr også på problemer, og fortiden kommer stadig tilbake og hjemsøker ham. Vi følger også Harrys yngste sønn som kjemper med familiearven han aldri ønsket. Da fortiden og nåtiden møtes, innser både far og sønn at mørke kan oppstå på uventede steder.

 

Les også: Nei, det er ikke en forhistorie 

 

Bursdagsutgivelse

Både boken og det kommende West End-stykket er basert på J.K. Rowlings originale idé til et etterlenget gjensyn med Potter-universet. Begge deler er skrevet sammen med dramatikeren Jack Thorne og teaterregissøren John Tiffany. Boken skal etter planen komme ut rett over midnatt 31 juli 2016 – som tilfeldigvis også er karakteren Harry Potters bursdag og samme kveld/natt som teaterpremieren.

 

Les også: Ny Harry i to deler

 

Megasuksess

De syv Harry Potter-bøkene ble utgitt mellom 1997 og 2007, og har solgt mer enn 450 millioner eksemplarer på verdensbasis. Bøkene er oversatt til 79 språk og er adaptert i åtte filmer – alle store kassasuksesser. I tillegg til bøkene om Harry Potter har Rowling også utgitt bøker koblet til det magiske universet, som Rumpeldunk gjennom tidene, Skalden Skurres historier og Fabeldyr og hvor de er å finne.  Sistnevnte blir også adaptert til film, og første del av tre utkommer allerede år. Rowling har også skrevet krimbøker for voksne under pseudonymet Robert Galbraith.