– Nei det er IKKE en forhistorie!

J.K. Rowling (Foto: Cappelen Damm)

En oppgitt J.K. Rowling i twitterkrangel om den nye Harry Potter-historien, som settes opp på teater i London neste sommer.

Etter at J.K. Rowling denne uken røpet at det skulle komme en ny Harry Potter-historie har debatten blant de ivrigste Potter-leserne tatt fullstendig av. Nå bruker stjerneforfatteren Twitter til å dementere at handlingen i det kommende skuespillet foregår før den første Harry Potter-boken.

 

Ifølge Daily Mail skal historien handle om Harry Potters myrdede foreldre, og dramaet settes opp på Palace Theatre i London neste sommer. Forventningene er naturligvis allerede enorme.

Rowling røpet i går at tittelen blir Harry Potter and The Cursed Child.

Den nye Potter-historien er resultat av et samarbeid mellom forfatter J.K. Rowling, Jack Thorne og regisør John Tiffany.

Hva skjedde egentlig med foreldrene?

Harry01english
Myndig: Fredag var det 18 år siden den første Harry Potter-boken kom ut i Storbritannia.

Ifølge avisen fokuserer The Cursed Child på det som skjedde med Harrys foreldre, Lily Evans Potter og James Potter, før de ble drept av Lord Voldemort og lille Harry ble adoptert av tante Petunia og onkel Wiktor.

Harrys mor var bare tyve år gammel da hun ble mor til Harry, og ett år eldre da hun ble drept.

Det er foreløpig en hemmelighet hvem som skal spille de viktigste rollene i stykket.

J.K. Rowlng brukte Twitter til å fortelle om planene for teaterstykket og hvorfor det blir teater og ikke en ny bok:

«To answer one inevitable (and reasonable!) question – ‘Why isn’t ‘Cursed Child’ a new novel?’ – I am confident that when audiences see the play they will agree that it was the only proper medium for the story. I’ve had countless offers to extend Harry’s story over the years, but Jack, John and Sonia Friedman are a dream team! It has been a huge pleasure to share with them (and soon, with you!) this untold part of Harry’s story.”

 

Detektiv Potter?

Videre sier altså Rowling at stykket ikke skal ha handling fra før Potter-bøkene, og det har fått folk til å spekulere om det kanskje er en Harry Potter av i dag som undersøker videre rundt foreldrenes død.

Likevel har altså ryktene om at det er en forhistorie til bøkene som er på gang, og det har fått en oppgitt Rowling blant annet til å minne seg selv på at hun ikke skal banne på Twitter.

 

Du kan lese litt av ordvekslingen her: https://twitter.com/jk_rowling

(prequel = forløper eller forhistorie)

 

Her er hjemmesiden til det kommende teaterstykket: http://www.harrypottertheplaylondon.com/

Billettsalget starter trolig allerede i høst.