Bestselgerserie til skjermen

NORSK SUKSESS. Denne romanen, "Mi briljante venninne", starta Ferrante-eventyret på norsk i 2015. No kjem ny bok frå Napoli.

Elene Ferrantes populære romanserie, Napoli-kvartetten, skal bli tv - serie.

The New York Times  og The Guardian er noen av avisene som bringer nyheten, og de kan fortelle at det er planlagt 32 episoder av den kommende tv-serien.  Åtte episoder av hver bok.

Et av Italias ledende produksjonsselskaper, Fandango Productions, skal produsere serien sammen med italienske Wildside. Elena Ferrante selv skal være med på produsentsiden.

–  Ekte internasjonal appell

– Vi har arbeidet med dette prosjektet i to år, og ser at potensialet i det vokser for hver eneste dag. Jeg er trygg på at vi, sammen med Wildside, kan realisere noe som er fantastisk, innehar stor  respekt for Ferrantes verker og vår italienske kultur, og på samme tid har ekte internasjonal appell, sier Domenico Procacci fra Fandango i en pressemelding

Fandango har tidligere produsert tv-serien som er basert på Roberto Savianos bok Gomorrah.

SL_logo_bok_sortBestselgere verden over

De fire bøkene i Napoli-kvartetten har blitt bestselgere verden over og skildrer vennskapet mellom to kvinner gjennom 50 år. Bøkene er samtidig en fortelling om fremveksten av det moderne Italia. I Norge har serien også gjort det sterkt. Her er bøkene trykket i et opplag på 80.000 eksemplarer. Den tredje boken i serien, Dei som flyktar og dei som blir utgis av Samlaget i mars. Den fjerde og siste boken i serien, Historia om det tapte barnet, kommer på norsk til høsten.

Det er ennå ikke kjent når tv-serien vil ha premiere.

Les også: Duket for Ferrante-feber?