Ny barnebokserie fra Kinney

Nå får også Pinglas bestevenn Rowley sin egen dagbok. – En fantastisk nyhet, sier Gyldendal-redaktør Pål Stokka.

En pingles dagbok har passert 200 millioner solgte bøker på verdensbasis og blitt en av tidenes barneboksuksesser. Da Jeff Kinney nylig var på norgesbesøk forkynte han i et BOK365-intervju at gjerne holdt på i ytterligere 20 år med Greg og den bestselgende dagboken.

Og nå får Pingle-bøkene godt og velkjent selskap: Nå skal Pinglas aller beste venn, den alltid like blide, trofaste og tilstedeværende Rowley Jefferson, skrive sin egen dagbok.

– En fantastisk nyhet

– Jeg vet at veldig mange lesere av Pingla, og det er mange, heier på Rowley. Så det at han nå får sin egen bok er en fantastisk nyhet. Gyldendal er nå inne i sitt tiende år med En pingles dagbok og det føles veldig riktig å kunne feire det med hele to Jeff Kinney-bøker på ett og samme år, sier redaktør Pål Stokka.

Første bok i den nye serien om Rowley har fått tittelen En bestevenns dagbok. Den skal lanseres på Gyldendal 27. mai.

Populær bokhandel
Jeff Kinney vokste opp i Washington, D.C. og bor nå sammen med kona Julie og sønnene Will og Grant i Plainville sørlige Massachusetts, hvor han eier bokhandelen An Unlikely Story. At nettopp Kinney er eier har sørget for at lille Plainville, med bare 8000 innbyggere, har en svært populær bokhandel. Der har han blant annet hatt besøk av gode forfattervenner som Andy Griffiths (Gutta i trehuset) og Dav Pilkey (Kaptein Supertruse).