Nøster i historien

Luke 1 i BOK365s julekalender: Førsteopplaget av boken ble revet bort. Selv lar krimdebutanten seg begeistre av Kjell Westö.

Roar Ræstad (bildet) jobber som lærer og har en mastergrad i historie. Sistnevnte gjør han god nytte av i sin krimdebut, Sovende hunder (Vigmostad & Bjørke), som utkom i september.

Her møter leseren for første gang politibetjent Gabriel Navarseth, som arbeider i Trondheim under 2. verdenskrig. Navarseth må etterforske en forsvinningssak, og mens han nøster blir også leseren godt kjent med Trondheims lokale historie. Sovende hunder har fått gode kritikker og forlaget har alt måttet trykke nytt opplag.

 

Luke 1 Ræstad Luke 1 omslag

 

Hvilken bok har gjort størst inntrykk på deg i året som har gått?
Det ser ut som at det har kommet mange gode bøker i år. Jeg leser for tiden blant annet Svik 1938 av Kjell Westö og den virker veldig lovende.

Hva leser du ellers?
Jeg har alltid flere bøker gående samtidig og holder også blant annet på med siste bind av Väinö Linnas trilogi Høyt mot Nord (Polstjerne-trilogien), Jakthundene av Jørn Lier Horst og Kvinner i hemmelige tjenester av Tore Pryser. Jeg er også spent på Armfeldts arme av Geir Pollen, Slåttekar i himmelen av Edvard Hoem og Den største forbrytelsen av Marte Michelet.

Hvilke tre bøker anbefaler du?
Alle dør alene av Hans Fallada
Ukjent soldat av Väinö Linna
Den siste pilegrimen av Gard Sveen