Nominert til prestisjepris

Bjørn Fredrik Rørvik - foto: Tone Skaarseth Rørvik

Bjørn Rørvik er nominert til Deutscher Jugendliteraturpreis 2023.

Serien om Reven og Grisungen av Bjørn Rørvik har blitt en suksess i Tyskland. Nå er den tyske utgaven av Prikkesyken nominert til en av verdens mest prestisjefylte priser innenfor barneboklitteraturen, Deutscher Jugendliteraturpreis.

– Bjørn Rørviks bøker om reven og grisungen lever allerede i beste velgående og gjør stor lykke i en rekke land utenfor Norge, og en nominasjon av Prikkesyken til det som måtte kunne kalles Europas viktigste barnebokpris for enkeltutgivelser, understreker hvor universell humoren og humanismen i Rørviks univers er, sier forlagssjef for Cappelen Damm barn og unge, Ragnfrid Trohaug. Hun fortsetter:

– Vi har alltid vært veldig stolte av bøkene om reven og grisungen, og jubler over denne nominasjonen! En slik anerkjennelse bidrar til å gjøre bøkene enda mer kjent, og forhåpentligvis får enda flere land og utgiverne opp øynene for dette radarparet.

«Et forfriskende blikk»

«Dette er en kunstferdig komponert liten farse, fortalt på en morsom og frekk måte hvor Bjørn F. Rørvik gir dyrene menneskelige egenskaper. Rørvik lykkes med å ta et forfriskende blikk på barns lekepraksis, uten å være moraliserende eller altfor pedagogisk», skriver juryen i sin begrunnelse.

Den tyske utgaven av Prikkesyken er illustrert av tyske Claudia Winkel. Orginalutgaven er illustrert av Per Dybvig. Meike Blatzheim har oversatt boken til tysk og Klett Kinderbuch er det tyske utgiverforlaget.

​Deutscher Jugendliteraturpreis er verdens mest prestisjefylte pris for barne- og ungdomsbøker og ble delt ut første gang i 1956. Prisen er på 72 000 euro, og den deles ut i forbindelse med den årlige bokmessen i Frankfurt i oktober.