Netflix lager serie av Backman-bok

Fredrik Backman (Foto: Linnéa Jonasson Bernholm)

Under bokmessen i Frankfurt annonserte Netflix i dag en ny svensk dramedie, "Anxious People", basert på Fredrik Backmans bok "Folk med angst".

– Min kone og jeg synes at FLX har vist en enorm bredde de siste årene. Ikke bare innenfor komedie, men også innenfor drama. Vi er utrolig glade og stolte over at de ønsker å gå videre med denne fortellingen. Felix Herngren er en fantastisk historieforteller med en unik sans for humor, i tillegg til at han er en drøm å jobbe med. Camilla Ahlgren forstår den skjøre og komplekse delen ved oss mennesker og skriver om ekte folk, ikke bare karakterer. Denne boken kunne ikke vært i bedre hender, sier Fredrik Backman.

Den nye Netflix-serien, basert på Backmans bok Folk med angst, som utkommer i norsk oversettelse på Cappelen Damm i disse dager, blir produsert av FLX. De står blant annet bak Quicksand, adapsjonen av Malin persson Giolitos krimbok. Seriens skrives av Camilla Ahlgren, som tidligere har vært hovedforfatteren av Broen og Quicksand, mens regissør Felix Herngren har regissert den svenske serien Bonusfamilien, som har vært vist på NRK i Norge.

Et komisk gisseldrama

– Fredrik Backman har en unik sans og evne til å skildre mennesker og finne interessante historier som gjenspeiler Sverige. Det er et privilegium å jobbe med denne fantastiske boka sammen med Camilla Ahlgren. Videre føles det flott å fortsette samarbeidet med Netflix, noe som vil gjøre at denne fantastiske historien kan bli vist frem for et globalt publikum, sier Felix Herngren.

Anxious People er en komedie sentrert rundt et gisseldrama. En mislykket bankraner låser seg inne sammen med en overentusiastisk eiendomsmegler, to bitre IKEA-avhengige, en gravid kvinne, en suicidal mangemillionær og en hersens kanin. I vitneavhørene i ettertid forklarer alle gislene sin versjon av hendelsene som fant sted, og et klassisk mysterium må løses: Hvordan klarte raneren til slutt å flykte?

 – Vi er veldig glade for å fortsette det flotte samarbeidet med FLX etter lanseringen av vår første svenske originalserie, Quicksand, tidligere i år. Det blir spennende å se hvordan komedie og drama kommer sammen i denne nye serien, med Felix Herngren på regi og Camilla Ahlgren som manusforfatter. Vi gleder oss veldig til å se hvordan de vil bringe Fredrik Backmans høyt elskede historie til live på en ny og spennende måte, sier Tesha Crawford, direktør for International Originals Netflix Nord-Europa.

Solgt til 46 land

Fredrik Backman debuterte i 2012 med den internasjonale suksessen En mann ved navn Ove. Han har siden da skrevet ytterligere fem romaner, to noveller og en sakprosabok om å være forelder. Bøkene hans har solgt mer enn 12 millioner eksemplarer i 46 land, og filmatiseringen av En mann ved navn Ove ble nominert til to Oscar-priser.

Backman og kona Neda vil være eksekutive produsenter på den nye serien, og det vil også Tor Jonasson, fra Salomonsson Agency.