Lyrikklista oktober

Trygve Skaug (foto: Øyvind Ganesh)

Lyrisk: Trygve Skaug abonnerer på plassene i toppen. Øyvind Rimbereid, Kjersti Bjørkmo og Erlend O. Nødtvedt i teten blant årets utgivelser.

Lyrikklista for oktober er alltid spennende å få i hånden ettersom den viser inngangen til boksalgets høysesong.

Lista toppes igjen av Trygve Skaug. Om Cappelen Damm hadde valgt å klasse årets diktsamling fra Skaug, Følge med nå, i bokgruppa for lyrikk, ville Skaug ganske sikkert vært tredobbelt i toppen. Dessverre velger Cappelen Damm fortsatt å gjemme bort Følg med nå i bokgruppa for barne- og ungdomsbøker og hvor den drukner blant populære peke- og bildebøker.

Gledelig er det å finne trekløveret Øyvind Rimbereid, Kjersti Bjørkmo og Erlend O. Nødtvedt øverst blant årets utgivelser.

Julesalget av lyrikk vil imidlertid ganske sikkert og som vanlig er, bli toppet av antologiene (som vi viser i egne boklister).

Til uka lanseres Ellen Wisløffs meget populære Når nettene blir litt for lange – «Ren poesis» julehefte 2019. Heftet er allerede til salgs i bokhandel, men vi vil komme med bredere omtale i forbindelse med den offisielle lanseringen. Tidligere har vi omtalt Helge Tovunds antologi, Fleire dikt om kjærleik, samt Tiril Broch Aakre og Karen Forbergs (red.):
Ekte Kjærlighet. Begge disse vil ganske sikkert også selge godt fram mot julekvelden.

I lista finner du lenker til omtale av diktsamlingene. Dobbelklikk på tittelen, så tar vi deg dit.

Lista er sammenstilt av Bokhandlerforeningen.  NB: På mobil leses listene best i breddeformat/landscape.

Lyrikklista – Oktober 2019:

WordPress Tables Plugin