Italia hovedland i Frankfurt 2023

- En ny optimisme preger den italienske kulturscenen akkurat nå, sier Juergen Boos. Italia blir «guest of honour» under den årlige bokmessen i Frankfurt i 2023. Som kjent får Norge den samme æren i 2019.

Mandag ble det klart at Italia i 2023 gjør som Norge i 2019. Da signerte nemlig den italienske kulturministeren Dario Franceschini og direktøren for bokmessen i Frankfurt, Juergen Boos, kontrakten som gjør Italia til nytt hovedland på den gigantiske bokmessen.

Les også: Norge blir hovedland i Frankfurt

Fin utvikling

– En ny optimisme preger den italienske kulturscenen akkurat nå, sa Juergen Boos da kontrakten ble underskrevet. – Dette så vi også på bokmessen i fjor, da den italienske delegasjonen overveldet oss med en utstilling fokusert på tradisjon, kulturarv og fremtidsoptimisme. Vi er glade hvis vi kan bidra til at denne utviklingen fortsetter, og vi ser frem til å presentere Italia som æresgjest på bokmessen i 2023, sa Boos.

Les også: Frankfurt-besøket opp

Georgia i år

I 2017 var det Frankrike som var hovedland på verdens største bokmesse. I år blir det Georgia, mens Canada gjør seg klar til å være hovedland i 2020. I 2021 er det så Spanias tur, mens Slovenia tar stafettpinnen i 2022.

Og i 2023 blir det altså Italia.

Les også: Utlyser paviljong-konkurranse

(Foto: Frankfurter Buchmesse)