– Ikke glem Riverton!

Sitter du på årets beste krimbok? Ikke glem Riverton-nominasjonene! Det er oppfordringen fra Tom Egeland, president i Rivertonklubben.

Hvert år utkommer det rundt femti norske krimbøker. Disse vil Tom Egeland gjerne se på Riverton-juryens bord.

Helt siden 1972 har Rivertonklubben årlig delt ut Rivertonprisen, «Den gyldne revolver», for beste arbeid innen norsk kriminallitteratur. Prisen er et samarbeid mellom Rivertonklubben, Forleggerforeningen og Bokhandlerforeningen, og det er Rivertonklubbens egen jury som utnevner vinneren.

 

Ingen bok, ingen pris

Men det blir ingen pris hvis ikke juryen har fått boken. Derfor minner klubbens president, Tom Egeland, om at de må få tilsendt krimbøker som ønskes vurdert for årets Rivertonpris:

– De store forlagene pleier å være flinke til å sende inn bøker, men at små og uavhengige forlag lett kan glemme det. Eller så vet de rett og slett ikke hvordan systemet fungerer, sier Egeland. – Får ikke juryen boken, blir den heller ikke vurdert. Kort og brutalt. Vi har verken tid eller kapasitet til å ringe rundt og etterlyse bøker.

 

kjell_ola_dahl

Vinner av Riverton-prisen for 2015: Kjell Ola Dahl og Kureren.

 

– Enkelt å nominere

– Å nominere en bok er veldig enkelt, sier Egeland. – Boken må rett og slett sendes til oss for å bli vurdert. Det koster ingenting å nominere en bok, men vi er altså avhengig av å få den i posten for å vurdere den. Får vi den ikke, vet vi kanskje ikke engang at den finnes.

Forlag som mangler adresser og kontaktinformasjon, kan ta kontakt med rivertonpresident Egeland på mailadressen rivertonklubben@gmail.com.

 

Kun norske krimbøker utgitt i 2016 blir vurdert. Juryen leser fortløpende, og bøkene bør bli sendt inn i løpet av året. Årets jury består av litteraturprofessor Hans H. Skei, forfatter Trude Teige og bokanmelder Ola Hegdal.

– Og hvis forlaget svikter: Kan forfattere selv sende inn boka?

– Alle kan sende inn.