Nok en barnslig fulltreffer!

Mye latter, mange nysgjerrige og spørrelystne barn – og over 6000 besøkende. Barnebokfestival 2016 kan trygt betegnes som en suksess.

– Disse dagene har vist at det er behov for en barnebokfestival i Oslo, sier Ellen Hogsnes, som sitter i styringsgruppen for Barnebokfestival 2016. – Det kan se ut til at vi bikker 6000 besøkende og det er en økning fra i fjor.

– Vi gjennomførte nærmere 70 arrangementer på tre dager, og alle var godt besøkt, sier Ellen Hogsnes, og legger til: – Vi har fått svært gode tilbakemeldinger både fra forfatterne, illustratørene og publikum.

 

En ekte prins

Festivalen ble åpnet sist torsdag av H.K.H Kronprins Haakon, som sammen med Pia og Araz fra Lakkegata skole løsnet sløyfen rundt en kjempeutgave av festivalprogrammet – samtidig som det ble avfyrt konfettikanoner med konfetti i alle regnbuens farger.

– Åpningen var eventyrlig. Det var veldig hyggelig at H. K. H. Kronprins Haakon kom, sier Hogsnes.

17 forlag sto som arrangører av Barnebokfestival 2016, i tillegg til ni samarbeidende foreninger og organisasjoner. Alle arrangementene fant sted i Oslo sentrum – i forlagshusene til Aschehoug, Cappelen Damm og Gyldendal, hos Grafill, på Filmens hus og i NBUs lokaler, og hos de store sentrumsbokhandlerne.

 

Familie-lørdag

Lørdag var den store familiedagen, hvor det var mye å velge blant og mange barn som nok har hatt uforglemmelige øyeblikk.

Her finner også Ellen Hogsnes en av sine favorittprogramposter under årets festival:

– Besøket fra Hakkebakkeskogen lørdag var helt spesielt. 500 publikummere fikk møte Klatremus, Mikkel Rev og seks andre av dyrene i Hakkebakkeskogen. I den andre enden av skalaen var det Fagrekka, som er veldig spennende for en som er så tett på så mye i denne bransjen.

– Hva tar dere eventuelt med dere til neste års festival?

– He-he, det får vi komme tilbake til. Først må vi evaluere årets festival.

 

(Foto: Barnebokfestivalen / Cappelen Damm)