Heller kjekling med Prussiluskan

– Jeg vil heller kjekle med Prussiluskan enn Voldemort, sier ukens Barnebokprofil, Camilla Otterlei.

Camilla Otterlei er en prisbelønt forfatter og nybakt småbarnsmor. Hei, lille Frø! er boka hun savnet da hun var gravid. Illustrasjonene er laget av den anerkjente illustratøren Lene Ask, mens Tore Henriksen, tidligere leder for Fødeavdelingen på Rikshospitalet, har vært fagkonsulent på boka.

 

Navn: Camilla Otterlei

Aktuell med: Hei, lille frø! (Mangschou)

 

 

 

Hvorfor skrev du akkurat denne boken:

Da jeg gikk gravid med nummer tre, savnet jeg ei informativ og oversiktlig bok som kunne la oss ta del i fosteret aka Frøets utvikling i magen fra uke til uke. Så i boka kan man følge Frøet i 1:1-format fra det er et lite sesamfrø i starten til det har vokst ut av formatet på boka og veier som en vannmelon i uke 40, og samtidig følge en familie på fire mens de venter på å bli fem. Dyktige Lene Ask har laget illustrasjonene, og Hei, lille Frø! har blitt akkurat så bra som jeg håpet!

Tre barnebok-favoritter:

Jeg har mange favoritter, men av nye barnebøker vil jeg trekke fram D for Tiger av Lene Ask og Mari Kanstad Johnsen (ill.), En bror for mye av Linde Hagerup og Jens A. Larsen Aas (ill.) og faktaboka Gjøken av Bjørn Arild Ersland og Hilde Kramer (ill.)

Hvordan jobber du?

Jeg har som regel flere manus som jeg jobber med parallelt. Det er alltid ideen/fortellingen som bestemmer målgruppe og sjanger så bøkene kan bli veldig forskjellige. Det gir stor frihet å jobbe sånn, samtidig som det kan være litt utfordrende å stadig måtte gjøre seg kjent med nye sjangre og formater.

Hvilken barnebok gjorde størst inntrykk på deg som barn?

Det er vanskelig å trekke fram én, jeg likte godt bøkene til Astrid Lindgren og Roald Dahl og Carolyn Keenes Frøken Detektiv, men det er kanskje Farvel, Rune av Marit Kaldhol og Wenche Øyen som jeg husker best fordi den var så inderlig trist, både i fortelling og akvareller.

Hvilken barnebokskikkelse ville du helst ha møtt?

Willy Wonka

Og hvem ville du helst selv ha vært?

Frøken Detektiv

Hva må en virkelig god barnebok inneholde?

Det spørs jo litt hvem den skal være god for. Vi har hatt bøker som jeg syntes at var skikkelig dårlige, men som ungene elsket. Men jeg tenker at en god barnebok er godt skrevet, har framdrift og får leseren til å oppleve både noe nytt og noe de kan kjenne seg igjen i.

På eventyr med Potter eller over de syv hav med Pippi?

Jeg er litt mørkeredd, så det frister mest å dra på eventyr med Pippi. Jeg vil heller kjekle med Prussiluskan enn Voldemort, for å si det sånn.

 

(Foto: Camilla Otterlei)