Tina Turner skriver biografi

Det er første gang hun forteller "den sanne historien”, ifølge artisten selv.

– Min sanne historie, i sin helhet, har aldri blitt fortalt, forteller sangerinnen selv.

Tina Turner har signert kontrakt med Century, som skal utgi biografien hennes i oktober neste år.

Tina Turner startet musikk-karrieren i 1957 med Ike Turner, men gjennombruddet kom ikke før 1960 – med sangen «A Fool in Love». Men det er som solosanger hun virkelig har markert seg. Hun står i dag som den bestselgende kvinnelige artisten i verden, med kallenavnet «Queen of Rock n Roll».

Den nye biografien vil også være en del av markeringen av Turners sekstiende år i musikkindustrien.

Biografi nummer to

Selv om Turner utga sin selvbiografi I, Tina: My Life Story (Viking) i 1986, hevder hun at «den sanne historien” i sin helhet ikke har blitt fortalt før nå:

– Jeg vil snakke åpenhjertig om fortiden og nåtiden, om å finne kjærlighet, hva jeg har kjempet mot og, heldigvis, min lykkelige slutt.

– Vi er utrolig spent og stolte over å få publisere Tina Turners bok – det er ikke vanskelig å bryte ut i sang og dans, uttalte Ben Brusey, nestleder  hos Century, og la til:

– Tina er ikke bare en av tidenes største artister og performer, men også en inspirasjon for millioner. Hennes livshistorie er eksplosiv og unik, og hun skriver med stor energi og ærlighet. Utgivelsen av denne boken vil utvilsomt være en av de store begivenhetene i 2018.

Det er ikke bekreftet hvorvidt Tina vil skrive boken selv, eller om hun kommer til å bruke en ghostwriter.

 

Hovedbilde: Tina Turner på scenen i Hamburg i 1972 (foto: Heinrich Klaffs / Wikimedia Commons)