God morgen, Norli Ål!

Ingeborg Romslo, Norli Gol og Ål

Norli Ål åpnet i forrige uke dørene til sine splitter nye lokaler, og dermed er dagene veldig gode.

I vakre Hallingdal ligger Norli Ål. Her har bokhandelen holdt stand i over 90 år, men ikke alltid under Norli-kjedens paraply. Butikken er blant annet en videreføring fra Perstølen Libris. Norli Ål ligger i Ålingen kjøpesenter midt i Ål sentrum, og butikken gjennomgikk nylig en renovering, og åpnet nye lokale i forrige uke. 

Hos Norli Ål finner du alt mulig, fra de nyeste bøkene til en egen Ringo-avdeling med leker og spill. Du kan dessuten spille lotto og Rikstoto inne i butikken. De ansatte ønsker alle kunder velkomne, enten de er der på utkikk etter anbefalinger eller bare for å titte. De elsker dessuten en god skattejakt, og er ikke fremmed for å bedrive litt vaskekte detektivarbeid dersom en kunde bare husker fargen på boka de ser etter – det er faktisk nettopp dette de syns er morsomst med jobben

Navn: Ingeborg Romslo

Jobber hos: Norli Ål, som er ei vidareføring av Perstølen Libris, eg har arbeidd i bokhandelen på Ål sidan 1991

Norli Ål

Er det en god morgen?

Ja!

Hvilken er den siste boka du solgte?

Hellbillies 25 – biografien om bandet Hellbillies er no klar, og den er populær på Ål.

Tre egne favoritter akkurat nå:

God natt, June av Sarah Jio. Ei rørande historie der bøker og ein liten bokhandel gjer at hovedpersonen i boka får augene opp både for slektsband og kjærlighet til folk og bøker.

Avslørt av Renèe Knight. Mykje spenning i denne thrilleren

Drep ikke en sangfugl av Lee Harper. Ei velskrevet bok om klasseskille og rasediskriminering.

Hvilket spørsmål får du oftest fra kundene i disse dager?

«Når skal de åpne i nye lokaler?» Her er svaret 22.oktober, heile kjøpesenteret er under ombygging og vi blir truleg første butikk som blir klar i nye lokaler.

Hvilken bok har gjort størst inntrykk på deg?

Anne Karin Elstads Folket på Innhaug gjorde stort inntrykk på meg da eg las den i ungdomstida mi. Synes og Maria Parr si Tonje Glimmerdal gjer inntrykk, barn, ungdom og vaksne treng slike forbilder der stå-på-vilje og mot vises fram i ei godt skrevet bok.

Hva er det rareste spørsmålet du har fått fra en kunde?

Mange rare spørsmål, men ein ting som ofte går att er kunder som såg ei bok med ei bestemt farge som lå på ein bestemt plass for ei stund sidan. Dei hugsar sjølvsagt ikkje kva boka handla om, kem som var forfattar eller noko slikt, men lyst til å kjøpe den fekk dei no. Slike er utfordrande, og nokon gongar klarer vi å finne riktig bok, andre gongar er det håplaust –uansett stort sett er kundane greie, og vi er glade dei kjem innom uansett kva slags utfordring dei kjem med!

Hvilken litterær skikkelse ville du helst hatt med deg bak disken?

Ein dag med selskap av Harry Potter kunne vore spennande

Hvis du kunne invitere en hvilken som helst forfatter til å signere i bokhandelen din – hvem ville det ha vært?

Jo Nesbø er ein som er høgt på lista da, han trekker folk og vi kan selge krim til dei vaksne og Doktor Proktor til dei yngre.