God morgen, Lagunen!

Synnøve R. Byrkjedal-Bendiksen skulle gjerne hatt mannen som skrev "A Hitchhikers Guide to the Galaxy" til å signere i butikken, men det er nok litt sent, siden han døde i 2001. Men Joseph Fink er muligens et bra alternativ. Synnøve har jobbet i Lagunen i Bergen i elleve år og elsker jobben sin.   

 

Navn: Synnøve R. Byrkjedal-Bendiksen (36)

Jobber hos:

Norli Lagunen Storsenter i Bergen. Har jobbet her i 11 år.

Er det en god morgen?

Ja. Det er friskt og kjølig ute, julevarene har begynt å dryppe inn i butikken, og jeg har nettopp spist en kakemann.

Hvilken er den siste boka du solgte?

Den siste til Ahnhem, Motiv X. Jeg har ikke fått lest den selv ennå, men jeg likte godt de første bøkene.

Tre egne favoritter akkurat nå:

Bare tre? Ok.

Cory O’Brien: Zeus grants stupid wishes. Det er en eldre bok, men en morsom og lettfattelig bok om verdens mytologier, skrevet som om Deadpool skulle holdt et foredrag.

Are Kalvø: Hyttebok frå helvete. Jeg fniste godt da jeg leste denne. Kalvø har en måte å skrive på som stemmer overens med min humor på en prikk.

Neil Gaiman: Neverwhere – London under. Igjen en ikke helt ny bok, men en av mine absolutte favoritter. Neil Gaiman skriver på en sånn måte at jeg blir dradd rett inn i historien.

 Hvilket spørsmål får du oftest fra kundene i disse dager?

Det spørsmålet jeg får desidert mest for tiden er ”Er dere også tomme for Snøsøsteren?” Gjerne etterfulgt av et hjertesukk.

Hvilken bok har gjort størst inntrykk på deg?

Det er kanskje en klisjé, men jeg tror jeg må si Ringenes Herre. Jeg leste den i sommerferien da jeg var elleve, og jeg tror det var den boken som fikk meg til å bli (over gjennomsnittet) interessert i bøker. Jeg leser den om igjen et par ganger i året, og blir transportert tilbake til solsengen i hagen med en gang jeg åpner første side. <… gjennom livet>

Hva er det rareste spørsmålet du har fått fra en kunde?

Jeg får mange rare spørsmål i løpet av en arbeidsdag, men det rareste tror jeg må være den gangen vi fikk spørsmål om vi solgte kunstgress, og når vi spurte om kunden kanskje hadde gått inn i feil butikk, så fikk vi svaret: ”Men er ikke dere en bokhandel, da?”  

Hvilken litterær skikkelse ville du helst hatt med deg bak disken?

Det må vel bli en som ikke er redd for å ta i et tak og hjelpe til når det er travelt, og som helst har lest en del. Hermione Granger fra Harry Potter-bøkene, kanskje? Alternativt John Taylor fra Nightside-bøkene, fordi han visstnok kan finne hva som helst. 

Hvis du kunne invitere en hvilken som helst forfatter til å signere i bokhandelen din – hvem ville det ha vært?  

Å hjelpes … det er så mange jeg gjerne skulle hatt på signering, men hvis jeg kunne invitert hvem som helst, så tror jeg at jeg velger meg Douglas Adams, for jeg skulle gjerne visst hvordan hjernen hans fungerte. Hvis jeg må velge meg en levende forfatter, så kanskje Joseph Fink, av samme grunn, men jeg tror kanskje at jeg hadde blitt så starstruck at jeg ikke hadde fått fram et ord.

 

Les også: Good morning, Kings Road!