Gloria er konkurs

Etter to år er det kroken på døra for Gloria forlag.

Glorias forlagseventyr har kommet til veis ende. Det kommer frem av en konkursbegjæring til Brønnøysundregistrene mandag ettermiddag, melder Dagens Næringsliv.

Bostyrer Ellen Synnøve Schult Ulriksen i Haavind sier til DN at hun jobber med å skaffe seg informasjon fra selskapet.

– Vi skal i møte med ledelsen for å få en oversikt over situasjonen, sier Ulriksen til DN mandag ettermiddag.

I en pengeskvis

Som BOK365 meldte i januar, har Gloria befunnet seg i en pengeskvis. Forlaget sendte da ut et brev til rundt hundre mottagere om at det ville komme forslag til akkord;

– Dette inkluderer også folk vi ikke skylder penger, men hvor vi har planer om samarbeid eller er i gang med et prosjekt. Vi synes det er ryddig at også de blir varslet, sa forlagssjef i Gloria, Anne Gaathaug.

Les saken: Gloria i pengeskvis

Nå bekrefter Glorias advokat, Christian Bohne i Kvale advokatfirma, at forlaget er konkurs. I en e-post tidligere i kveld videreformidler han følgende svar fra ledelsen:

«Gloria Forlag har begjært oppbud i dag. Helt siden forlaget gikk ut med informasjon om akkordforslag tidligere i år, har de jobbet intenst med ulike forsøk på å finne en løsning for videre drift. Det har dessverre ikke lyktes å komme i mål med dette. Gloria Forlag beklager på det sterkeste de tapene deres samarbeidspartnere blir påført som resultat av dette.»

Les også: Underskudd for Gloria

Les også: Blåmandag for Gloria

Bildet: GLORIA-DUO: Marit Johansen Storm (t.v.) og Anne Gaathaug.