Gleder seg til kritikerrost roman

Marianne Henriksen ved Norli Tåsen.

DISSE ANBEFALER JEG: Butikksjef ved Norli Tåsen, Marianne Henriksen, ser frem til å lese Nino Haratischwilis "Det åttende livet".

Hvem er vel bedre til å gi innsidetips enn de som står i frontlinjen i norsk bokbransje? I 2021 vil vi ukentlig presentere bokanbefalinger fra bokhandlere over hele det ganske land, og de vil også røpe hva som selger akkurat nå og hvilke titler de ser frem til.

Butikksjef ved Norli Tåsen, Marianne Henriksen, anbefaler gjerne bøker som både passer til voksne og ungdom – men selv ser hun mest frem til våraktuelle romaner fra georgianske og kenyanske forfattere.

– Hvilke bøker anbefaler du akkurat nå?

– Jeg anbefaler ofte Malin Falcks Nordlys-serie. Det er en spennende og godt illustrert serie som passer like godt for leseglade barn som til de som vanligvis ikke liker å lese.

Hør her’a! er også en bok jeg liker å anbefale da den både er veldig morsom og tankevekkende. Den passer like fint til voksne som til ungdom.

– Av bøker for voksne anbefaler jeg ofte Koke Bjørn og Drøm om de levende. Disse er skrevet av forfattere jeg syns har godt språk og en god historie.

– Hvilke bøker gleder du deg mest til denne våren?

– Jeg gleder meg veldig til å lese Det åttende livet (til Brilka) og Ikke gråt, barnet mitt, som begge kom i vår.

– Hvilken bok er den beste du har lest det siste året?

– Jeg likte godt Hendelsen av Annie Ernaux. Det er en sterk og viktig bok og jeg gleder meg til å lese mer av forfatteren. Jeg skjønner godt at bøkene hennes har blitt så populære.