Gillian skriver bok

... men ikke Flynn denne gang. Du tror det kanskje ikke før du får se det: X-Files-Scully blir forfatter.

Etter å ha boltret seg i paranormale omgivelser i en årrekke i TV-serien X-Files, skal Gillian Anderson nå skape sitt eget science fiction-univers.

Den første boken, A Vision of Fire, blir utgitt allerede i oktober og blir en del av EarthEnd Saga-serien.

 

Mulder & Scully

Voksne lesere vil huske Gillian Anderson godt i rollen som den skeptiske agent Dana Scully i X-Files på 1990-tallet, med David Duchovny som motspiller i rollen som agent Fox Mulder. TV-selskapet Fox sendte serien fra 1993, og da punktum ble satt etter siste sesong i 2002 hadde 201 episoder rullet over skjermen. Her hjemme ble serien vist på TV2 fra 1994, hyppig teaset av Knut Risans stemme med den etter hvert berømte setningen «Du tror det ikke før du får se det».

 

X-Files-David-Duchovny

90-tallshelter: Scully & Mulder, aka Gillian Anderson og David Duchovny.

 

Taler i tunger

Andersons bok-debut kretser rundt Caitlin O’Hara, en barneterapeut som blir ansatt for å behandle datteren til den indiske FN-ambassadøren etter at hun begynner å tale i tunger. I ekte Dana Scully-stil forstår O’Hara at jentas atferd er knyttet til større krefter, og hun må ut på en verdensomspennende jakt for å finne svar som kan redde hennes pasient, og kanskje kloden.

 

Sterk kvinnelig hovedrolle

EarthEnd Saga-serien skal skrives med hjelp av Jeff Rovin, som blant annet er medforfatter av flere Tom Clancy-bøker. Skuespilleren uttalte til Entertainment Weekly at selv om årene med X-Files har bidratt til hennes kunnskap om og tilbøyelighet til science fiction-universet, kunne hun aldri ha tenkt seg å skrive noe i denne sjangeren uten oppmuntring og hjelp fra en som Jeff Rovin.

«Jeg innså at jeg lenge har hatt ideer om en bokserie og om en hovedperson, i dette tilfellet en heltinne. Jeg ønsket en sterk kvinnelig karakter, omtrent på min alder. Jeg ville gjerne lest noe slikt og jeg tror andre kvinner også vil lese det.»