Fra Kagge til Cappelen Damm

Ina Strøm (Foto: Åsmund Holien Mo)

Ina Strøm går til sakprosaredaksjonen i Cappelen Damm.

 – Det var ingen enkel avgjørelse å forlate kollegene og forfatterne i Kagge-familien, men jeg kjenner meg klar for nye utfordringer og for å jobbe tettere med forfatterne, tekstene og bokprosjektene. Det er en super stilling jeg har fått, i en avdeling jeg har utrolig godt inntrykk av, sier Ina Strøm.

Hun går nå fra stillingen som kommunikasjonsrådgiver i Kagge forlag til sakprosaredaksjonen i Cappelen Damm.

 – Et oppegående bokhode

Redaksjonssjef Finn Totland sier at han gleder seg veldig til å få Ina med i redaksjonen. Totland har tidligere vært hennes redaktør og har bare lovord å komme med når det gjelder Strøm:

– Ina er et oppegående bokhode med en allsidig bakgrunn som jeg tenker vil passe svært godt inn i det kollegiale fellesskapet i Cappelen Damm. Hun er kunnskapsrik, kreativ og er en jeg gleder meg veldig til å dele kontorplass med. Det å gå fra å være forfatter i Cappelen Damm til nå å bli redaktør er spennende, men dette er en oppgave jeg er sikker på at Ina vil mester til fulle. Jeg tror det kan være en fin erfaring å selv å ha gitt ut bøker når hun nå skal være en som hjelper andre til å nå sine drømmer om å gi ut bok.

Gleder seg ekstra til natur- og reiseliv

Strøm (f. 1983) er utdannet journalist og har bred erfaring fra media og forlagsbransje. Hun har jobbet ved Norges Tokyo-ambassade og har i tillegg skrevet to bøker om landet. Hun debuterte litterært i 2018 med Alt dette er Tokyo. Boken hennes fra 2020, En japansk vår, tar leseren med på en spektakulær og særegen reise fra sør til nord i Japan, og fra forhistorisk tid til i dag.

 – I likhet med mange andre har pandemien hjulpet meg å få øynene opp for alle oppdagelsene som venter her hjemme i Norge, og friluftsinteressen min har blomstret opp. Jeg gleder meg derfor ekstra mye til å jobbe med bøker innen natur- og reiseliv, forteller Strøm. Hun legger til:

 – Når jeg ser for meg de beste redaktørene jeg kjenner, er det særlig kombinasjonen av kreativitet, empati og gjennomføringsevne jeg har merket meg. Jeg håper at jeg blir en sånn redaktør, jeg også.