Flyr ut i verden

"Bienes historie" solgt til ti land.

Maja Lundes Bienes historie er nå solgt til ti land og trykkes i stadig nye opplag.

 

biene– Det er en litterær agents drøm å få selge Bienes historie i utlandet. Kombinasjonen av litterær kvalitet og kommersielt potensial gjør den svært attraktiv, sier Even Råkil i Aschehoug Agency, som har solgt bøkene til utenlandske forlag.

– Maja Lunde skriver intimt, underholdende og klokt om et viktig og aktuelt internasjonalt tema. Derfor vil store og gode utenlandske forlag gjerne ha Bienes historie på listen sin. sier han.

«Bienes historie er en stor roman om bienes død», skriver forlaget i sin presentasjon av boken. «Den inneholder tre sterke historier om relasjoner mellom foreldre og barn, om sorg, og om menneskenes sårbarhet.»

 

Bienes historie er nå oppe i et samlet opplag på 25 000.

 

Les også: Skummel bieffekt

 

Første voksenroman

Maja Lunde er forfatter og manusforfatter. Hun er utdannet medieviter med en master fra Universitet i Oslo. Hun har skrevet fire barne- og ungdomsbøker og manus til blant annet TV-serien «Barnas Supershow», dramaserien «Hjem» og humorserien «Side om Side». Alle disse har vært store publikumssuksesser. Hun har også skrevet flere romaner for barn.

Bienes historie, som kom tidligere i år, er hennes første roman for voksne.

 

Les også: Bieffekt til topps

 

Disse landene har foreløpig kjøpt Bienes historie: Tyskland, Frankrike, Danmark, Nederland, Finland, Spania, Polen, Sverige, Ungarn og Italia.