Får hun P2-prisen også?

Vigdis Hjorth har allerede fått Bokhandlerprisen for sin siste roman. Nå er hun én av seks finalister til P2-lytternes romanpris.

I dag ble kortlisten til P2-lytternes romanpris klar. Seks finalister står igjen når den tidligere langlisten nå er halvert.  

 

 

Fagjuryen har lest alle norske romaner som er utgitt i 2016. Nylig offentliggjorde juryen langlisten som besto av tolv romaner. I dag ble altså listen halvert til seks bøker. Nå er det opp til P2-lytterne, representert av en nøye sammensatt lytterjury, å bestemme hvilken roman som er årets beste.

Her er de seks bøkene som som står igjen.

 

n7ipl6fbjnbtogot-k2ygvgymwkc1fqwmq0ri59gdiaNina Lykke: Nei og atter nei

Juryens kommentar: «Nina Lykke skriver kjapt, treffende og gjenkjennelig. Desperasjonen virker ektefølt. Kanskje er hun den skarpeste satirikeren i norsk litteratur i dag.»

 

w_g7w-ygmlxhwo85glvdjwgi1qelieoien8rofrvq4hg Tore Renberg: Du er så lys

Juryens kommentar: «Denne boken er ikke bare gyselig spennende, den inneholder også noen innsikter om dette landet vi bor i, som det er meningsfylt å få del i.»

 

tpwh3x-dxcaa1i-sxsphdwbctrtw7-owk1gyg2z8bq-qKyrre Andreassen: For øvrig er det min mening at Karthago bør ødelegges

 Juryens kommentar:«Vi som siden 2006 har ventet på mer fra Kyrre Andreassen har ikke ventet forgjeves. «For øvrig mener jeg at Karthago bør ødelegges» er en svir å lese.»

 

 x7vciuj2anjgwltyuibb6a9o0wodc9415tonteq7htvwVigdis Hjorth: Arv og miljø

Juryens kommentar: «Vigdis Hjorths nye roman er rasende og klok, skjelvende og stringent. «Arv og miljø» utforsker hvem som eier en historie.»

 

ok65ufstmaszjkhnobazvwhjykbwlhzjk0q0gle6dwpgDag Johan Haugerud: Enkle atonale stykker for barn 

Juryens kommentar: «[…] består av tre frittstående deler. Delen i midten er noe av det mest forunderlige og tankevekkende som utgis av norsk litteratur i år.»

 

qix4tkck4vcqvwvh1gkouaq7ynzev-vtpuw7c7cq8f4wGunstein Bakke: Havende

Juryens kommentar: «Det er en fysisk utfordring å lese Gunstein Bakkes nye roman. Den setter seg i muskler, hjerte og lunger, den åpner nye rom der tanke etter tanke får folde seg ut.»

 

Hvem som får prisen blir klart i slutten av januar.

 

 

(Foto Vigdis Hjorth: Kjell Ruben/Palookaville)