– Et stort paradoks

- Vi brukte ikke Bladcentralen vi, sier Arno Vigmostad i Vigmostad & Bjørke om forespeilet bot for påstått Bladcentralen-samarbeid.

Paradokset Vigmostad sikter til er altså at forlaget Vigmostad & Bjørke ikke brukte Bladcentralen, som er stridens kjerne i saken.

– Vi brukte Interpress vi, og hadde ikke tilgang til Bladcentralen, sier Arno Vigmostad til BOK365.

 

Norges fjerde største forlag Vigmostad & Bjørke mener seg urettmessig uthengt etter at Konkurransetilsynet i dag varslet Cappelen Damm, Gyldendal, Vigmostad & Bjørke og Aschehoug om at tilsynet vurderer å fatte vedtak om ulovlig samarbeid og ilegge overtredelsesgebyr på til sammen 23 millioner kroner.

 

Les også: Vurderer millionbøter til flere forlag

 

 

Overtok ikke saken

Saken er over to år gammel og Schibsted Forlag var da et selvstendig forlag. I fjor sommer ble det imidlertid kjøpt opp av Vigmostad & Bjørke, og Schibsted Forlag opphørte å eksistere.

DSC01043
– RYDDIG OVERGANG: Forlegger Arno Vigmostad

– Dermed er det plutselig vi som er i medias søkelys, som om det var vi som gjorde noe galt, sier Vigmostad.

– Men er ikke dere ansvarlig for det forlaget da?

– Vi eier Schibsted Forlag men overtok ikke denne saken.

– Hvordan kan det skje?

– Schibsted-konsernet solgte ikke navnet Schibsted, så vi måtte endre navn på det forlaget og la det gå helt opp i VB. Dermed er det VB som har havnet på avisenes førstesider i denne saken. Helt uforskyldt, sier Arno Vigmostad.

 

 

Les også: VB kjøper Schibsted Forlag

 

Ryddig overgang

Razziaen mot de fire forlagene fant altså sted for over to år siden, mens Schibsted har vært en del av VB i ganske nøyaktig ett år.

Men konsernet Schibsted lever fremdeles. Vigmostad mener derfor det er feil å klandre VB for denne saken.  – Vi hadde en veldig ryddig overtagelse av forlaget, men navnet måtte de gi slipp på. Derfor gikk forlaget inn som en del av VB. I kjøpskontrakten står det imidlertid at ethvert gebyr er selgers, altså Schibsted-konsernets, ansvar.

– Det var partene enige om, sier Vigmostad. – Det er viktig å påpeke at Schibsted-konsernet var ryddig og ordentlig på at de ville holde denne saken hos seg.

Vi mener derfor ingenting om gebyret siden vi er ikke part i det, sier Arno Vigmostad.