V&B kjøper Schibsted Forlag

Bokhandler Arnstein Bjørke til venstre.

-Det er et viktig ansvar å hele tiden vurdere om man er den riktige eieren for det enkelte selskap, sier konsernsjef Rolv Erik Ryssdal, når Schibsted nå selger forlagsvirksomheten til Vigmostad & Bjørke.

Schibsted Media Group har nå inngått avtale om å selge Schibsted Forlag og EBOK.no til Forlagshuset Vigmostad & Bjørke.

Schibsted Forlag AS er et heleid datterselskap i Schibsted Media Group, og er blant de ledende forlagene i Norge. EBOK.NO er Schibsteds digitale bokhandel, etablert i 2013. I dag er EBOK.NO Norges største bokhandel for digitale bøker. Forlagshuset Vigmostad & Bjørke er Norges fjerde største forlagshus.

 

-Gode og langsiktige eiere

-Vi er overbevist om at Vigmostad & Bjørke vil være gode og langsiktige eiere for Schibsted Forlag og EBOK.NO. Dette er en god vei fremover, uttaler Rolv Erik Ryssdal, konsernsjef i Schibsted Media Group.

– «Vigmostad & Bjørke har en solid historie. De har gjennom de siste 25 årene utviklet seg til å bli det fjerde største forlagshuset i Norge. Jeg er sikker på at kunder, forfattere og ansatte i Schibsted Forlag vil ha glede av å bli en del av Forlagshuset Vigmostad & Bjørke, uttaler Bernt Olufsen, styreleder i Schibsted Forlag, i følge en pressemelding.

 

Vi prioritere det digitale

Chr. Schibsted Forlag ble etablert i 1839 og er på mange vis utgangspunktet for dagens store mediekonsern:

-Det er med stolthet vi ser hva som har kommet ut av Christian Schibsteds opprinnelige selskap. Det internasjonale konsernet som bærer Schibsted-navnet når i dag ut til omtrent 200 millioner mennesker verden over med sine tjenester. Det er en fantastisk reise for et selskap som har sin opprinnelse i et lite norsk forlag, uttaler Rolv Erik Ryssdal, konsernsjef i Schibsted Media Group.

– Det er samtidig et viktig ansvar å hele tiden vurdere om man er den riktige eieren for det enkelte selskap. Slik vi ser det nå er vi overbevist om at Vigmostad & Bjørke vil være gode, langsiktige eiere for Schibsted Forlag og EBOK.NO. I Schibsted Media Group vil vi bruke våre ressurser på å utvikle posisjonen som en ledende aktør innenfor Online rubrikk globalt og å utvikle digitale mediehus i verdensklasse, sier Ryssdal.

 

-Engasjerte eiere

-I Vigmostad & Bjørke har vi funnet svært kompetente og engasjerte forlagseiere med ambisjoner for fremtiden. Dette er en spennende løsning for alle i forlaget og våre forfattere, sier Christian Aas, administrerende direktør i Schibsted Forlag. orlag

 

-En drøm som går i oppfyllelse

Schibsted Forlag og EBOK.NO har en sentral posisjon i norsk bokbransje. For meg begynte karrieren i forlagsbransjen med å skrive over 100 noveller og kortromaner for blader som var eid av forlaget vi nå kjøper. Derfor har jeg alltid fulgt Schibsted Forlag svært tett. Det er en drøm som går i oppfyllelse. Vi ser fram til å øke satsingen på norsk og oversatt underholdningslitteratur til glede for norske boklesere. Videre ønsker vi å forsterke satsingen på allmennlitteratur, hvor Schibsted Forlag og vårt allmennforlag Vigmostad & Bjørke har en sterk posisjon og et spennende grunnlag for videre vekst, sier Arno Vigmostad, forlegger Forlagshuset Vigmostad & Bjørke.

 

-EBOK.NO passer godt inn

-Vi har allerede Norges største og mest populære nettbokhandel Haugenbok.no og Akademika, som er Norges største akademiske bokhandel. Nå får vi også Norges største e-bokhandel – det passer veldig godt inn hos oss, sier Arnstein Bjørke.