«De syv søstre» blir tv-serie

Lucinda Rileys bestselgende bokserie skal bli tv-serie på flere sesonger. Cappelen Damm håper at innspillingen av bok 2 legges til Norge.

Det er Lucinda Riley selv som har sluppet nyheten på sin instagramprofil.

– Jeg er så begeistret for å kunne fortelle at jeg akkurat har signert en Hollywoodkontrakt for serien De syv søstre. Rafaella Productions, som er kjent for sine storbudsjettsfilmer og eksotiske innspillingssteder, skal lage en tv-serie på flere sesonger.  Det fantastiske teamet deres i Los Angeles elsket mine søstre og deres historier, og jeg stoler fullt og fast på at de vil klare å oversette dem til skjermen, skriver Lucinda Riley.

1729048360276_n
DEAL: Her signerer Lucinda Riley kontrakten som betyr at bøkene hennes blir tv-serie på Savoy i London sammen med Raffaela di Laurentiis. FOTO: Screenshot fra Rileys instagramprofil

Handling fra Norge

Det er så langt utgitt to bøker i bokserien som er basert på legendene om stjernebildet De syv søstre. Handlingen i den første boken starter ved Genevesjøen hvor seks av søstrene samler seg i sitt barndomshjem etter dødsfallet til deres adoptivfar. Han har lagt igjen ledetråder som skal føre søstrene tilbake til deres opprinnelige opphav. Den første boken, De syv søstre, kom på norsk i 2015 og hadde blant annet handling fra Rio på 1920-tallet. Bok 2, Stormens søster, kom i år og her er handlingen lagt til Norge. Edvard Grieg har en viktig rolle i boken.

Game of Thrones – nivå

– Det overhengende mysteriet i serien handler om søstrenes adoptivfar, Pa Salt. Hvem var han? Og hvor er den syvende søsteren? Bokserien er på Game of Thrones-nivå. Historien utspiller seg flere steder i verden, både i nåtiden og fortiden, med et bredt spekter av karakterer. Hovedfokuset ligger på komplekse familieforhold og kjærlighetens forløsende kraft, skriver Lucinda Riley i en pressemelding.

9788202445003Norskættet inspirasjon

Raffaella de Laurentiis fra Raffaella Productions ble oppmerksom på Rileys bokserie i en bokhandel under den pågående produksjonen av filmen What Happened to Monday?, som regisseres av norske Tommy Wirkola. Her opptrer også  legenden om De syv søstre.

– Selv om Rileys historie er helt forskjellig fra What Happened to Monday? så var det bokens tittel og assosiasjonen til De syv søstre som fikk meg til å lese den. Tilfeldigheten var for stor til at jeg kunne motstå den, og jeg forelsket meg umiddelbart i Lucindas historie, sier de Lauretiis i den samme pressemeldingen.

Håper på norske opptak

Rileys norske forlag, Cappelen Damm, synes tvserieplanene er strålende. – Vi er kjempefornøyd med denne nyheten. Nå har vi ikke bare Snømannen, men også Stormens søster fra Norge som er planlagt filmatisert. Nå er det ofte slik at en filmkontrakt bare er et skritt på veien, men vi håper og tror at dette blir en realitet. Det er solide navn som står bak produksjonen, sier Knut Gørvell, utviklingssjef for skjønnlitteratur i Cappelen Damm til BOK365.

Gørvell håper produksjonsselskapet legger noe av innspillingen til Norge. – Vi håper og tror at opptakene av Stormens søster blir lagt til Norge. Men det er utfordrende filmopptak. Handlingen foregår på ulike tidsplan, og i Stormens søster er det mye handling fra blant annet Bergen og Kristiania, beskriver han.

9788202444969Takker leserne

Lucinda Riley har solgt mer enn 8 milloner bøker og er oversatt til 39 språk. Hun er svært populær blant norske lesere og per dags dato har hun solgt over 600 000 bøker her til lands. Den tredje boken i serien De syv søstre kommer på engelsk i november, og er ventet utgitt på norsk i januar 2017. Men allerede i september i år kan de norske leserne se frem til en ny Riley-utgivelse, Helenas hemmelighet, som er en enkeltstående roman.

Riley selv er akkurat ferdig med researchen til den fjerde boken i serien, The Pearl Sister, som har handling fra Thailand og Australia. På instagram takker hun leserne for suksessen. –  Takk til hver og en av dere for deres støtte. Dette ville ikke vært mulig uten dere, skriver Lucinda Riley.

 

(Hovedfoto: : Simon & Schuster)