– Eg måtte belite meg!

Frode Øverli måtte ty til et ordentlig bergensuttrrykk da en originalstripe gikk for 100 000 kroner.

100 laken for en tegneseriestripe? Ja, hvorfor ikke. Det var i hvert fall prisen en (sannsynligvis) Liverpool-tilhenger ga for originalen til stripen der Gud griper inn under Champions League-finalen i 2005 og hjelper Liverpool til trofeet, etter at de har ligget under 0-3 ved pause.

 

Stripen er utvilsomt den mest populære Pondus-stripen noen gang, og forleden ble den altså solgt for 100 000 kroner.

– Det var ikke meningen å selge den, men eg måtte belite meg, sier Frode Øverli til BOK365, med et klassisk bergensuttrykk.

For østlendinger og andre uinnvidde betyr «å belite seg» noe sånn som at man bare må finne seg i at man har tapt.

– Jeg vet ikke hvem som kjøpte stripen, men jeg syntes jeg hørte at han han skarret litt på r’en, sier Frode Øverli.

 

pon_2478_Liverpool_CL-mester_c
Gud griper inn: Den særdeles populære stripen fra 2005.

 

Festet til pokalen

Stripen viser en scene fra Himmelen der Jesus og Gud ser Champions League-finalen sammen, og der Gud tar ansvar ved pause og ikler seg en Liverpool-trøye. En kopi av stripen er faktisk også å finne i troférommet på Liverpools hjemmebane Anfield, der den er festet til pokalen klubben vant i Champions League. Seieren kom etter at Liverpool utlignet Milans 3-0-ledelse ved pause og vant straffekonkurransen.

– Nærmere himmelriket kommer du jo ikke, sier Liverpool-supporter Frode Øverli tørt om stripen som stilles ut sammen med pokalen.

Frode har i alle de ti årene siden stripen ble tegnet vært lite villig til å selge den, og på utstillingen som avholdes på Oscarsborg Festning utenfor Drøbak i anledning Pondus’ tyveårsjubileum, hadde han satt en vanvittig pris på den, nettopp for at ingen skulle kjøpe den.

Hvilket altså ikke hjalp det spor.

 

DSC01315
Ville egentlig ikke selge: Frode Øverli

 

Et stykke vei utenfor Larvik?

Pondus-redaktør Tom Rikard Ostad skriver på hjemmesidene til Pondus at redaksjonen skjønner vedkommende godt.

«Skal man først ha en Pondus på veggen, så hvorfor ikke gå for den gjeveste? Pluss at det finnes mye verre ting man kunne brukt penger på. Betalt produktplassering på en rosablogg for eksempel. Eller drøye 15 cm vei på strekningen E18 Bommestad-Sky, ved Larvik», skriver redak-Tom.

I år er det tyve år siden den første Pondus-stripen så dagens lys. Siden den gangen er det blitt 13 bøker og et utall striper i aviser over hele verden. Og nå altså i samlingen til en herre som skarrer på r’en og som heller vil ha en stripe Pondus enn en veistrekning ved Larvik.

Og på Anfield da. Festet til pokalen.

 

Les også: – Er blitt litt glad i Eddie