Bookis løfter de ukjente

HVEM ER MEST ULEST?Bookis vokser, nå også med kåring og konkurranse. Foran fra venstre: Lasse Brurok (gründer), Arne-Morten Willumsen (gründer) og Andrea Isaksen (trainee). Bak: Espen Andersen (trainee). Foto: Privat

Den norske boktjenesten Bookis har lansert en helt ny kåring i arbeidet med å løfte frem mindre kjente forfattere. Konkurransen Ulest, er inspirert av den store suksessen Urørt på NRK P3.

Konseptet er enkelt og baserer seg på å finne årets ulest. I løpet av 2020 skal det gjennom delfinaler kåres fem Ulest-forfattere som går videre til en finale hvor en vinner skal kåres.

– I dag er det som regel de største forfatterne og bøkene, som forlagene og bokhandlere har valgt ut, som får oppmerksomhet. Det er mange flinke forfattere der ute som verken har markedskapital eller store nok forlag i ryggen til å bli oppdaget. Nå håper vi å kunne bidra til å løfte frem flere, forteller prosjektansvarlig i Bookis, Kenneth Lorentzen.

Premien for  “Årets Ulest” er et stipend på 10.000 kroner.

Konkurransen er nå åpnet og folket har muligheten til å nominere sine favoritter. Det spiller ingen rolle om boken er gammel eller ny. Legg ved en kort motivasjonstekst om hvorfor forfatterens bok fortjener mer oppmerksomhet. Deretter vurderes alle nominerte av en jury bestående av nøye utvalgte bokelskere. Første delfinale avgjøres i april. I tiden fremover skal juryen vurdere alle innsendte bidrag, med god hjelp fra det norske folk. Leserne er med å ta beslutningen gjennom å stemme på sin favoritt i sosiale medier.