Årets beste svenske krim

Camilla Grebe (Foto: Ulrica Zwenger)

Camilla Grebe står bak årets beste svenske krim. I går ble hun tildelt Deckarprisen.

– Vi er så glade for at Camilla Grebe er tildelt prisen for beste svenske kriminalroman 2019. Hennes forrige bok, Husdyret, ble kåret til beste krim i Sverige 2017 og fikk Glassnøkkelen 2018 for beste nordiske krim. Med Skyggejegeren viser hun nok en gang at hun holder et skyhøyt nivå innenfor sjangeren, og at hun evner å utvikle spennende historier i hver eneste bok. I tillegg har hun et usedvanlig godt språk. Vi gleder oss til å gi ut Skyggejegeren i slutten av januar, sier ansvarlig redaktør Siren Marøy i Gyldendal.

For to år siden ble Camilla Grebe tildelt prisen for årets beste svenske kriminalroman for Husdyret, og i går mottok hun prisen på nytt. Hun blir i år tildelt prisen for Skyggejegeren, som juryen skriver i sin begrunnelse er «en elegant komponert politiroman med kvinnehistorisk perspektiv». Skyggejegeren er med dette med i løpet om å vinne Glassnøkkelen for 2020.

Gyldendal lanserer boken på norsk 31. januar, oversatt av Elisabeth Bjørnson.

I tillegg til beste krimroman, ble også to ytterligere priser delt ut. Prisen for årets beste svenske oversatte kriminalroman gikk til Jane Harpers En förlorad mann, mens debutantprisen gikk til Malin Thunberg Schunke og boken Ett høgre Syfte.