Blir sjefredaktør i Vigmostad & Bjørke

RYKKER OPP: Tiril Broch Aakre. Begge foto: Anne Iversen/VB

Tiril Broch Aakre (43) er ansatt som sjefredaktør for norsk skjønnlitteratur i Vigmostad & Bjørke.

Hun tar over roret etter Karen Forberg, som fortsetter som redaktør sammen med Marius Aronsen.

– Jeg gleder meg til å gjøre det jeg kan for å løfte bøkene og forfatterne våre opp og

REDAKTØRTRIOEN: Tiril Broch Aakre, Karen Forberg og Marius Aronsen.

frem. Hver dag kommer jeg på jobb og blir glad og inspirert av de hardtarbeidende, utrolig talentfulle forfatterne, og av dyktige kolleger som virkelig brenner for litteraturen. Vi har en liste til neste år vi er veldig stolte av, så folk må bare følge med på oss, for vi har mye bra ting på gang, sier Tiril Broch Aakre.

Kom fra Tiden

Broch Aakre er utdannet litteraturviter ved Universitetet i Bergen. Hun var redaktør for skjønnlitteratur i Tiden  fra 2004 til 2012, og har også arbeidet som medredaktør av Vagant. De siste to årene har hun jobbet som redaktør i V&B.

Tiril Broch Aakre har skrevet en diktsamling og tre romaner. Hun debuterte med diktsamlingen Kniplinger høsten 2013, og våren 2015 kom hennes første roman, Redd barna. For denne mottok hun ungdommens kritikerpris og Bjørnsonstipendet. I høst er Broch Aakre aktuell med den kritikerroste romanen Mødre og døtre om morens selvmord.

 – Svært godt kvalifisert

– Med sin lange erfaring og brede kjennskap til det litterære miljøet i Norge og internasjonalt er Tiril svært godt kvalifisert til å lede vår satsning på norsk skjønnlitteratur. Sammen med Karen Forberg og Marius Aronsen blir dette et dream team. Jeg er svært fornøyd og gleder meg til fortsettelsen, sier forlagssjef Elizabeth Sellevold.