Yann på Mammut-toppen

Mange ord for pengene: Yann de Capronas 1920 sider tykke «Norsk etymologisk ordbok» (Kagge) er Mammut-bestselgeren så langt.

Årets bestselger på Mammut veier hele 2, 5 kilo. Brageprisvinnende Norsk etymologisk ordbok er hittil solgt i nærmere 13 tonn.

Norsk etymologisk ordbok av Yann de Caprona ble en overraskende bestselger da den kom i 2013, og det er den boka som har solgt mest hittil på Mammut. På andre- og tredjeplass på salgstoppen finner vi Khaled Hosseinis Og fjellene ga gjenlyd (Schibsted) og Roy Jacobsens De usynlige (Cappelen Damm).

 

Yann de Caprona

 

Til barnebursdager

– Av årets 1200 titler selges det av hele bredden. Ikke overraskende er det så langt solgt aller flest romaner, tett etterfulgt av barnebøker, sier Anne Schiøtz i Bokhandlerforeningen. – Mange foreldre benytter nok anledningen til å utvide boksamlingen til de minste, og de hamstrer også til fremtidige barnebursdager, tror Schiøtz.

 

– Godt besøkt

– Årets Mammut har vært veldig godt besøkt, og bokhandlere har fått mange tilbakemeldinger fra kunder som er godt fornøyd med årets utvalg, sier Anne Schiøtz.

Det 130 års-jubilerende Mammutsalget fortsetter frem til lørdag.