World of Warcraft blir bokserie

Et av verdens mest populære og suksessrike online dataspill tar nå skrittet over i litteraturens verden.

Det amerikanske barnebokforlaget Scholastic har inngått avtale med spillstudioet som står bak World of Warcraft, Blizzard Entertainment, om en bokserie som skal rette seg mot barn i alderen 8 til 12 år. 

World of Warcraft er et fengslende fantasyunivers som gir mange fantasirike og innovative muligheter for historiefortelling. Da Blizzard først kontaktet oss med ideen om å skape en original serie for barn ble vi øyeblikkelig fascinert av tanken. Dette har virkelig vært et fantastisk samarbeid, og vi ser frem til å dele dette spennende eventyret med gutter og jenter overalt, sier forlegger Debra Dorfman i en pressemelding.

Utspiller seg i Azeroth

World of Warcraft kom i handelen i 2004 og skal ha over 11 millioner abonnenter verden over. I Norge har spillet blant annet blitt kritisert for å lede til spillavhengighet. Handlingen i World of Warcraft: Traveler vil finne sted i fantasiverdenen Azeroth, som er der mesteparten av handlingen i World of Warcraft utspiller seg. Scholastic lover både eventyr og spenning i bøkene.

FOTO: Blizzard Entertainment/Scholastic
FOTO: Blizzard Entertainment/Scholastic

Første bok utgis før jul

I hovedrollen  finner vi tolv år gamle Aramar Thorne, som må bevege seg i nye og annerledes landskap da han blir kidnappet av pirater på farens skip. Med seg på ferden har han skisseblokken sin og sin fars kompass. Tegneserieforfatter Greg Weisman, som tidligere har samarbeidet med Lucasfilm og Marvel, skal skrive den første boken og Blizzards kunstnere Samvise Didier og Stephane Beline skal ha ansvaret for henholdsvis tegningene i bøkene og omslaget. Første bok har planlagt utgivelse i november i år i USA, Storbritannia, Australia, New Zealand og Canada, og vil helst trolig komme høyt på årets julegavelister. Den andre boken i serien er ventet i november 2017.

(Hovedfoto: Blizzard Entertainment/Scholastic)