Vosgraff Moro til Verbum

TIL VERBUM: Gabriel Michael Vosgraff Moro.

Gabriel Michael Vosgraff Moro blir ny sakprosaredaktør.

Det satses friskt i Bernhard Getz gate, hvor Gabriel Michael Vosgraff Moro er ansatt som forlagsredaktør i Verbum forlag og Bibelselskapet. Moro er forfatter, og har vært anmelder i VG i 16 år. Han har lang fartstid fra bokbransjen, blant annet som redaktør for Bokvennen Litterært Magasin, og senere BLA – Bokvennen Litterær Avis. Moro skal jobbe med sakprosa for allmennmarkedet.

Forvandlende kraft

– Jeg ser med forventning og en god porsjon ærefrykt frem til å ta fatt på jobben som redaktør i landets eldste forlag, Ikke minst gleder jeg meg til å utgi kloke, nysgjerrige og forhåpentligvis overraskende bøker om det store mysteriet vi alle tar del i, sier Gabriel Moro. – Helt siden litteraturens forvandlende kraft traff meg som tenåring, har jeg hatt en barnlig overbevisning om dens evne til å forandre den enkelte, og dermed, på sikt, verden.

– Overraskende og spennende tanker

Forlagssjef Arne Christian Konradsen er svært fornøyd med nyrekrutteringen:

– Vi er heldige som har fått Gabriel Moro med på laget. Det var mange gode søkere, men Gabriel har vist oss at han har bred kjennskap til norsk bokbransje og mange overraskende og spennende tanker om hvilke bøker som ikke finnes riktig ennå, men som han med sitt store engasjement overbeviste oss om at bør finnes. Det blir spennende å se hva han får til i årene som kommer.