– Virker knakende god

Hanne Riser ved Kystbokhandelen i Kragerø (Foto: Privat)

DISSE ANBEALER JEG: Hanne ved Kystbokhandelen anbefaler mange bøker for tiden, blant andre Maja Lundes "Drømmen om et tre".

Kystbokhandelen i Kragerø går stillere dager i møte, men fremdeles får de spørsmål om anbefalinger på gode bøker. Da har bestyrer Hanne mange gode leseropplevelser å by på.

– Hvilke bøker anbefaler du akkurat nå? 

– Blant romanene anbefaler jeg Kerstin Ekmans Løpe ulv, Lars Ellings Fyrstene av Finntjenn, Agota Kristofs I går, Valerin Perrins Å vanne blomster om kvelden, Guzel Jakhinas Zulejhka åpner øynene og Amor Towles’ Lincoln Highway.

– Innenfor krim anbefaler vi Jussi Adler-Olsens Natriumklorid, Jo Nesbøs Blodmåne og Johan Høsts En nasjon i sjakk.

– Når det gjelder dokumentar, anbefaler jeg gjerne Janne Haaland Matlarys Demokratiets langsommere død og Jan Ove Ekebergs Vikingtiden på 200 sider.

– Men det er veldig mye bra å anbefale nå, så disse titlene er bare noen ytterst få av de vi anbefaler, altså.

– Hvilken bok gleder du deg mest til denne høsten? 

– Jeg gleder meg til mange, blant annet disse: Roy Jacobsens De uverdige, Edmund De Waals Brev til Comondo, Nina Lykkes Vi er ikke her for å ha det morsomt, Åsne Seierstads Afghanere og Michelle Obamas Lyset i oss alle.

– Akkurat nå holder jeg på med Maja Lundes Drømmen om et tre og Trude Marsteins Egne barn, begge virker knakende gode.

– Hvilken bok er den beste du har lest det siste året? 

– Det er vanskelig å velge en, men Kerstin Ekmans Løpe ulv, Lars Ellings Fyrstene av Finntjenn og Guzel Jakhinas Zulejhka åpner øynene står veldig høyt i kurs. Og jeg må si at Maja Lundes Drømmen om et tre ligger godt an til å komme høyt på lista.