Vigmostad & Bjørke kjøper Studia

Bokhandler Arnstein Bjørke til venstre.

Vigmostad & Bjørke er stadig på handletur: Nå har duoen sikret seg Studia.

Studentsamskipnaden i Bergen (SiB) har solgt Studia as til Forlagshuset Vigmostad & Bjørke as.

 

Formålet med salget er å sikre en langsiktig og bred tilgang til faglitteratur for studenter og utdanningsinstitusjoner i Bergen, heter det i en pressemelding.  Studia er blant Norges største akademiske fagbokbokhandlere med en omsetning på rundt 70 millioner.

Forlagshuset Vigmostad & Bjørke kjøpte i mars 2014 Akademika med 25 bokhandlere.

 

«Bokhandlersamling til studentenes beste»
Sammenslåingen er en nødvendig tilpasning for å møte den stadig sterke konkurransen i dette markedet og vil sikre utdanningsinstitusjonene i Bergen god tilgang på faglitteratur, sier Audun Kjørstad, student og styreleder i Studentsamskipnaden i Bergen.

–Vi er sikker på at dette er en god løsning både for studentene og de ansatte. Samtidig frigjør det kapital som vi kan benytte til å videreutvikle våre andre velferdstilbud, sier administrerende direktør i SiB, Per Kristian Knutsen,

Arnstein Bjørke, som er ny styreleder, forklarer at Studia vil bli integrert med Akademika og Campusbok. Campusbok er en frivillig bokhandlerkjede med 12 samskipnader som medlem. Totalt består gruppen nå av 54 fysiske bokhandlere.

 

Campusforankring
–Vi har tro på fysisk bokhandel og mener nå at forutsetningen er på plass for at studentene og utdanningsinstitusjonene i Norge skal ha godt tilbud og god tilgang til både norsk og internasjonal akademisk litteratur, sier forlegger Arno Vigmostad.

Forlagshuset Vigmostad & Bjørke AS er Norges fjerde største forlagshus og overtok i 2011 også Norges største nettbokhandel Haugenbok.no.

Etter kjøpet av Akademika og Studia vil Forlagshuset totalt sett ha over 750 millioner i årlig omsetning.