Vigdis runder 60

HVILKEN BOK? Vigdis Hjorth har sonet en promilledom og skrevet bok om det. Hun er en av mange forfattere som har brutt loven.

I dag kan Vigdis Hjorth krysse av for seksti levde år. Hun feires med jubileumsbok.

I dag runder en av våre mest sentrale forfattere, Vigdis Hjorth, seksti. Hennes eget forlag, Cappelen Damm, feirer henne med jubileumsboken Fem kvinner, tre menn og en datter skriver om Vigdis Hjorth.

Tekstene er over et fritt valgt tema. Men ett spørsmål ønsker forfatteren, med glimt i øyet, at de besvarer: Tror dere, som har lest Vigdis Hjorths forfatterskap, at kjærlighet igjen er mulig for forfatteren selv?

Bjørk i bakrus
En av bidragsyterne er Agnes Ravatn, som skriver om kvinners libido i anledning Vigdis Hjorths 60 årsdag, og spår at jubilanten vil finne en mann å gå inn i alderdommen med på Felleskjøpet.

Ravatn skriver også følgende:

«Berre tanken på Vigdis Hjorth, i lett bakrus, som står midt i marka og slår laus på ei tynn bjørk med ei sløv øks, utan det nødvendige verneutstyr? Gud, nei! Då det var blitt natt og samtalen hadde dreidd mot det uunngåelege samtaleemnet (for mykje og for lite) sex, var det at eg tok sats og (dirrer litt i stemmen) proklamerte at kvinner frå naturens side faktisk er mindre disponert for monogami enn menn, stikk i strid med den gjengse oppfatning av kvinners seksualitet!»

Mer av Agnes Ravatns bidrag kan du også lese på boktips.no

De øvrige bidragsyterne til boken er Kari Bremnes, Bernhard Ellefsen, Irene Engelstad, Line Norman Hjorth, Mímir Kristjánsson, Amalie Kasin Lerstang, Toril Moi, Eivind Myklebust, Agnes Ravatn. Eva Grøner er redaktør.

Gratulerer med dagen, Vigdis!

 

(Foto: Agnete Brun)