«Vi var den nye vinen»

- Ja, vi var den nye vinen, men folk syntes jo den var udrikkelig, sier Einar Økland i ukens BokPod om Profil-kretsen som han var en del av på 70-tallet.

I ukens BokPod forteller Einar Økland om psykologi-studier, IQ, ros-kompetanse, Profil-gjengen og Dag Solstad. 

Om Dag Solstad

Jeg må sitere Georg Johannesen: «Alle i AKP-ml er gale, de blir gale av å være medlemmer, bortsett fra Dag Solstad. Han var gal før, han. Det ble en splitting der, det ble det bestemt. To som gikk inn, men ingen av oss andre kritiserte det. (…) Forholdet mitt til Dag Solstad var aldri dårlig, men det var jo distansert og det var på et – ikke på et frysepunkt, men på et nullpunkt vil jeg si. Så det var veldig kjekt når han kom tilbake til virkeligheten.

Om å være med i Profil-gjengen

Det gjorde jo mye godt for oss da, fordi det var så mange som sparka etter oss, og det har man jo veldig godt av. Så det var godt og nyttig viste det seg. Ja, vi var den nye vinen, men folk syntes jo den var udrikkelig.

Om antallet bøker og arbeidstiden

Jeg våger ikke å telle de selv, men de sier 80 og litt mer. Og jeg syns det er for mange, så jeg skjemmes hver gang det høye tallet kommer opp. Og alle bøkene er skrevet mellom 7 og 12. Jeg jobber etter frokost, så å si med frokosten i munnen og jobber så fram til lunsj.

Om hovedbudskapet

Hovedbudskapet mitt er at mennesket er sammensatt og forskjellig. Du er en ulik person i ulike sammenhenger, tematiske og livssammenhenger. Og derfor kan du også skrive ulike bøker, og finne deg selv med forskjellige stemmer.

Hør ukens BokPod her:

https://www.cappelendamm.no/cappelendamm/podcast/bokpod/index.action