EBOK.NO øker forspranget

EBOK.no øker avstanden til konkurrentene når det gjelder salg av ebøker, og har en markedsandel på 44 prosent i mars, konstaterer Elizabeth Sellevold.

Det ble solgt ebøker for allmennmarkedet for om lag 6,3 millioner kroner i mars i år.

Dette er en økning på 16,9 prosent sammenlignet med mars måned i fjor. EBOK.no står for 44 % av den totale ebok-omsetningen, og er med det solid markedsleder.

 

Rendyrker det digitale

– Hva er grunnen til at det er dere som er størst på ebøker?

– Jeg tror det skyldes at vi har anledning til å rendyrke den digitale bokhandelen, sammenlignet med de andre store aktørene. Vi kan fokusere kun på ebøker og nedlastbare lydbøker, og dermed bli best på det, mener Elizabeth Sellevold. Hun kan konstatere at ebok-markedet er i stadig økning. Fra 2014 til 2015 var omsetningsøkningen for ebøker hos EBOK.no 100 prosent. Så langt i år har den vært på 60 prosent.

– Nedlastbare lydbøker er også et produkt vi opplever stor økning i interessen for. Så langt i år har vi en økning på 30 prosent, sier Sellevold.

 

Ansvar

Men selv om omsetning er viktig, er Sellevold opptatt av at de også fokuserer på andre ting enn tall.

– Vi mener det følger et ansvar med det å være en stor aktør i et marked. Norsk litteratur er inne i en gullalder, og vi ønsker derfor å bidra til å vise frem bredden i norsk litteratur. Det gjør vi nå i disse dager gjennom kampanjen ”Les modigere”, hvor norske forfattere plukker sine favorittbøker, forteller Elizabeth Sellevold. Så langt er det Gaute Heivolls Før jeg brenner ned som har vært kampanjens mestselgende tittel.

Det er Lars Mytting, Hanne Ørstavik, Cecilie Enger og Jan Kjærstad som har trukket frem én bok hver som de anbefaler. Sellevold håper kampanjen vil inspirere flere til å lese andre titler enn de vanligvis ville ha valgt.

 

Utvalget

– En av fordelene med en digital bokhandel, er jo nettopp utvalget. Per nå kan du velge blant 10 000 norske ebøker, cirka 600 000 engelske ebøker og 3500 nedlastbare lydbøker på EBOK.NO. 9614 eboktitler er tilgjengelig gjennom Bokbasen, konstaterer Sellevold, som har tro på at ebok-salget vil fortsette å øke kraftig i månedene og årene fremover.

– 20–30 prosent av romanene som selges, burde være ebøker, mener Elizabeth Sellevold.