Podkast-lanserer roman

Birger Emanuelsen er i disse dager aktuell med sin tredje roman, "Anna og kjærligheten". Romanen slippes som ti podkast-episoder frem mot den ordinære lanseringen 11. mai.

Forfatter Birger Emanuelsen har også tidligere brukt lydmediet aktivt i formidlingssammenheng. I fjor leste han hele romanen Historien om et godt menneske via live streaming på nett.

 

– Selvfølgelig skylder vi alt til det muntlige, men også føljetongen er en grunnpilar i den europeiske romankunsten. Så kanskje er det ingen som har publisert romanen sin akkurat slik jeg nå gjør, men det er langt ifra noe nytt. Det er vel litt sånn med bøkene jeg skriver også. Jeg finner stor glede i å se gamle ting på nye måter, sier forfatteren.

 

 Annaogkjærligheten

Anna og kjærligheten, av Birger Emanuelsen (Tiden Norsk Forlag)

 

Lyd og litteratur

Podkast-lanseringen skjer i samarbeid med Lydbokforlaget. Redaksjonssjef i Lydbokforlaget, Stine Meltvedt Lyseggen, har lang erfaring med å jobbe med kombinasjonen lyd og litteratur.

– Vi har ikke vært med på et slikt lanseringsprosjekt tidligere, og da vi fikk presentert ideen, likte vi den umiddelbart. Birger Emanuelsen har selv lest inn lydboken, og han leser veldig godt. Vi har stor tro på at han vil nå ut til mange og skape nye lydbokentusiaster med Anna og kjærligheten, sier Lyseggen. Også lydbokprodusent Runa Eilertsen synes prosjektet har vært inspirerende å jobbe med.

– Forfatteren er så genuint opptatt av lyden av sin egen bok, ved siden av alt annet en lansering innebærer, sier produsent Runa Eilertsen.

 

Effektiv kanal

Richard Aarø er Emanuelsens forlegger og forlagssjef i Tiden Norsk Forlag. Han har stor tro på at en gjennom mobiltelefon og nedlastbare lydfiler vil kunne nå ut til flere lesere.

–  I gjennomsnitt sjekker folk nå mobiltelefonen sin 150 ganger i døgnet, og over 80 prosent har den på nattbordet eller innen rekkevidde når de sover. Som forlag innser vi at mobil kan være en effektiv kanal til å nå frem med vår formidling. Derfor var det ikke vanskelig å si ja til Birger Emanuelsens idé om å «gi bort» hele romanen i et format som passer bedre for lyd enn for lange tekster. Kanskje mister vi noen bokkjøpere på denne måten, men forhåpentligvis vil mange flere få øynene opp for en av de mest spennende forfatterne vi har her i landet.

 

Også som lydbok

Anna og kjærligheten er ifølge forlaget «en fortelling om det som gjør oss til mennesker. Og om glimtene av håp som lar oss fortsette å være det». Podcastene kan lastes ned via nettsiden https://birger-emanuelsen.squarespace.com/ i perioden 2.–11. mai 2016. Parallelt med podkast-lanseringen vil romanen også være i salg som lydbok.

 

Foto hovedbilde: André Løyning