– Norge har veldig sunt bokmarked

Over 300 nye bøker i Norge – hvert år. Det er masterplanen til Anette Ekström og HarperCollins Nordic, som synes det blir spennende å jobbe med Norges hurtigst voksende forlag.

– Vi møttes ved en tilfeldighet og vi fikk god kontakt med Vigmostad & Bjørke, forteller Anette Ekström, administrerende direktør i HarperCollins Nordic. Hun ser på Norge som et svært interessant bokmarked.

Det ble i går klart at HarperCollins Nordic innleder et mer omfattende samarbeid med Vigmostad & Bjørke. Sistnevnte gir ut bøker i Sverige, Norge, Danmark og Finland med hovedvekt på romaner, krim og thrillere. I HarperCollins-familien inngår også Harlequin, som er en internasjonalt ledende utgiver av romantiske bøker. I tillegg til romantikk, tilbyr forlaget thrillere, krim, paranormal, bestselgere, fantasy og horoskopbøker.

 

Mye å gi

– Mulighetene er mange innen de fleste kanalene i Norge. Jeg synes det norske bokmarkedet har utrolig mye å gi. Det er et interessant og svært sunt bokmarked, sier HarperCollins-sjef Anette Ekström.

Avtalen med HarperCollins gjelder fra 1. november 2016 og vil omfatte utgivelser under varemerket HarperCollins Nordic og Harlequin. Disse vil bli utgitt i samarbeid med henholdsvis Vigmostad & Bjørke og Bladkompaniet.

 

Les også: VB+HarperCollins = sant

– Det var vi som sa opp avtalen

 

Ekström avviser at det er dårligere tiden for Harlequin-porteføljen:

– Absolutt ikke! Vi satser like mye på Harlequin-bøkene som vi alltid har gjort, sier Ekström.

 

Annerledes-marked

HarperCollins har i dag til sammen 35 ansatte i de nordiske landene, i tillegg til rundt 200 frilansere.

– Vi skal gi ut rundt 1100 bøker årlig i Norden, over 300 av dem i Norge, forteller Ekström, som er glad for å få Vigmostad & Bjørke som ny samarbeidspartner:

– Det føles spennende å skulle jobbe med Norges raskest voksende forlag.

– Dere har valgt å åpne HarperCollins-kontorer i alle de andre nordiske landene, men overlater den norske operasjonen til et samarbeidsforlag. Hvorfor velger dere en annen modell akkurat i Norge?

– Det norske bokmarkedet likner ikke på de øvrige nordiske markedene, det er mer regulert. Jeg er overbevist om at et godt samarbeid i Norge gir det beste resultatet.