Tuva Ørbeck Sørheim ny Kagge-sjef

Kagge-ledelsen. Fra venstre: Cathrine Sandnes, Jorunn Sandsmark og Tuva Ørbeck Sørheim.

Tuva Ørbeck Sørheim overtar rollen til Jorunn Sandsmark og blir ny forlagssjef i Kagge Forlag. Samtidig utvides ledelsen som en del av forlagets nye vekststrategi.

Tuva Ørbeck Sørheim begynte som sjefredaktør i Kagge Forlag i 2010. For fire år siden ble hun forfremmet til forlegger, og fra 1. juli blir hun forlagssjef.

 – Det er en enorm kraft i Kagge Forlag, og sammen med en perlerad av dyktige forfattere og verdens beste kolleger gleder jeg meg til å ta forlaget til nye høyder, sier Tuva Ørbeck Sørheim.

Redaktør igjen etter eget ønske

Nåværende forlagssjef, Jorunn Sandsmark, skal etter eget ønske tilbake til redaksjonen som seniorredaktør.

– Savnet etter å jobbe tett på tekstene og forfatterne har blitt større og større. Jeg gleder meg til å få jobbe som redaktør igjen, jeg elsker jo å jobbe i dette forlaget, sier Jorunn Sandsmark.

Cathrine Sandnes går fra rollen som sjefredaktør til forlegger i J.M. Stenersens Forlag, et imprint av Kagge Forlag.

Ny kommersiell direktør

Hovedeier i Kagge forlag, danske Politiken Forlag, har besluttet å ansette en kommersiell direktør. Stillingen lyses ut neste uke. Sammen med Ørbeck Sørheim og Sandnes vil den kommende kommersielle direktøren danne forlagshusets nye ledelse.

– Med denne endringen i organisasjonen har vi to dyktige forleggere i spissen, som sikrer en sterk redaksjonell profil. Ved å ansette en egen kommersiell direktør i tillegg, vil det bli et sterkt team som skal stå for forlagets vekst i fremtiden, sier Lene Juul, direktør i Politiken Forlag.