Trukket mot krim

Siw Sjøgren ved ARK Kanebogen i Harstad har lest mye det siste året. (Foto: privat)

DISSE ANBEFALER JEG: På ARK Kanebogen er det stor entusiasme for krimsjangeren.

Hvem er vel bedre til å gi innsidetips enn dem som står i frontlinjen i norsk bokbransje? BOK365 presenterer ukentlig bokanbefalinger fra bokhandlere over hele det ganske land.

– Jeg leser utrolig mye forskjellig og alle bøker treffer meg på en eller annen måte. Noen ganger fra side en og noen ganger fra side 100, men de fanger meg som regel til slutt, sier butikksjefen ved ARK bokhandel i Kanebogen, Siw Sjøgren. Hun har lest mye det siste året og på leselista for høsten står krimnyheter for tur.

– Hvilke bøker anbefaler du for tiden?  

Boken med glemte navn av Kristel Harmel er en skikkelig fin og sår roman som engasjerer deg. Stormvakt av Kristina Ohlsson er den første boka i en ny krimserie hun skriver på som virkelig kan anbefales. Jeg anbefaler også Langsom ild av Paula Hawkins for de som liker psykologiske thrillere. Den er virkelig god!

– Hvilken bok gleder du deg mest til å lese denne høsten?  

– Jeg kjenner at jeg trekkes mot krimsegmentet denne høsten. Så nå gleder jeg meg til å lese Polarsirkelen av Liza Marklund og Mentalisten av Camilla Läckberg og Henrik Fexeus. Jeg er skikkelig spent på disse to bøkene, de har fått så god kritikk.

– Hvilken bok er den beste du har lest det siste året?  

Elskede barn av Romy Hausmann og Den tause pasienten av Alex Michaelides er begge psykologiske thrillere som jeg rett og slett ikke klarte å legge fra meg da jeg først hadde begynt. Spesielt Elskede barn, da jeg hadde lest de ti første sidene tenkte jeg bare at denne…! Den er virkelig bra!

– I sommer utfordret jeg meg selv og leste Det åttende livet av Nino Haratichwili. Det var virkelig en god bok som jeg absolutt ikke angret på at jeg jobbet meg gjennom. Det er en historie du ikke glemmer så lett.