Lyrikklista for september

Silje Gundersen (foto: Marte Kristine Müller Refsdal/Mulle Media)

Lyrisk: September-lista viser at bokhøsten ikke har satt seg, antagelig er det stille før stormen.

Den eneste nye samlinga som stikker ut og utmerker seg, er debutanten Silje Gundersen med Alt jeg ville si.

Instagram-dikteren Silje Gundersen (f. 1988) er fra Grenland og har på kort tid fått nær 30 000 følgere på Instagram-kontoen @altjegvillesi. Gundersen skriver helst korte og treffende dikt om kjærligheten: om den vanskelige kjærligheten, den berusende kjærligheten og også sårbarheten som følger etter et brudd.

Gjengangere

Ellers er det små endringer på septemberlista. Av årets diktsamlinger er det Victoria Dalsberget som er i føringen, tett fulgt av nestorene Helge Torvund og Stig Holmås.

Vi merker oss også at både prisgrossist Karoline Brændjord og fjorårets darkhorse, Axel Frønes nå feirer ett helt år med listeplassering.

Spennende nytt på g

Neste uke lanserer forlaget Aurora, Axel Frønes’ oppfølgeren «Beste hilsen Axel». Den vil ganske sikkert ta plass på neste månedsliste. Andre som lanseres i disse dager og som vi forventer oss vil ta plass på oktober-lista er Joakim Kjørsviks hyllest til kjærligheten og sin kone, 25. september-diktene (Kolon), samt Ida Lórien Ringdals befriende dikt om jentekamp, Jenter på do (Tiden).

 

Boklista for lyrikk: September – 2021 (alle utgivelsesår)

Lista er sammenstilt av Bokhandlerforeningen. NB: På mobil leses listene best i breddeformat/landscape.
WordPress Tables Plugin