Teppet opp for Kristin Lavransdatter og Snøsøsteren

MODERNE KRISTIN: Rollen som Kristin Lavransdotter blir spilt av Sara Khorami. Preben Hodneland spiller hennes store kjærlighet Erlend. (Foto: Det Norske Teatret)

Teatersjef ved Det Norske Teatret i Oslo, Erik Ulfsby, gleder seg til å sjøsette storsatsingen «Kristin Lavransdotter» for publikum denne høsten.

– Det er ei ambisiøst repertoar, sier teatersjef Erik Ulfsby ved Det Norske Teatret.

Det er ti nye titler på høstens repertoar, hvorav seks av dem er urpremierer og to Norgespremierer. Det blir i tillegg gjestespill og samproduksjoner.

Undsets hovedverk på hovedscenen

Den største begivenheten denne høsten er uten tvil nydramatiseringen av Sigrid Undsets hovedverk Kristin Lavransdatter.

I Kjersti Horns regi ligger det an til en moderne tolkning av de tre romanene, Kransen, Husfrue og Korset.

MODERNE KRISITIN: Det er en moderne tolkning av Undsets mesterverk. (Foto: Det Norske Teatret)

Sara Khorami spiller tittelrollen, Preben Hodneland er Erlend og publikum kan velge å se bøkene tre kvelder etter hverandre, eller samlet på dager der heile romanverket blir spilt i si fulle lengde. Premieren er 10. september.

Snøsøsteren, Grytten og Pinocchio

Sigrid Undset er ikke den eneste forfatteren som får sitt verk dramatisert på Det Norske Teatret denne høsten. Maja Lundes Snøsøsteren blir også satt opp.

SNØSØSTEREN BLIR TEATER: Vetle Bergan og Gina Bernhoft Gørvell spiller hovedrollene. (Foto: Eirik Malmø)

Juleromanen i 24 deler, illustrert av Lisa Aisato, er blitt noe av en klassiker. Nå går fortellingen til scenen, med Vetle Bergan i rollen som Julian og Gina Bernhoft Gørvell som  den mystiske Hedvig. Premieren blir 22. oktober.

Før den tid vil også Frode Gryttens nye drama spilles på teateret. Urpremieren av «Inn fra regnet» er satt til 17. september, og forestillingen omhandler en flom av vann som setter i gang familiære oppgjør.

Rommen Scene byr også på teater for yngre teatergjengere denne høsten, når det er duket for Pinocchio i ny tapping. Teppet går opp 10. november.

Les mer om teaterhøsten på Det Norske Teateret her.