Superfinalistene er klare

Hele 80.000 elever har stemt frem superfinalistene til Bokslukerprisen.

– Det har i år vært rekordhøy deltakelse i Bokslukerprisen med 80 000 elever på 5. og 6. trinn. Alle har gjort en kjempejobb, og vist stort engasjement gjennom hele leseperioden. Mange barn har blitt kjent med ny litteratur gjennom prisen, og sendt inn nærmere 15 000 kommentarer og anmeldelser av bøkene de har lest utdrag fra, sier prosjektleder for Bokslukerprisen i Foreningen !les, Troels Possel.

I hele høst har elevene lest utdrag fra ti norske skjønnlitterære bøker i aldersgruppen 10-12 år. Deretter har de stemt på hvilke bøker de mener bør bli superfinalister i Bokslukerprisen. Nå er de fem superfinalistene klare:

Kokotopia. Riddere, hekser og prikkedøden av Simon Stranger og Helena Lindholm. Fontini, 2018

Zombieutbruddet. Byrået for ikke-hendelser av Robert Næss. Juritzen jr. 2017

Anton og andre flokkdyr av Gudrun Skretting. Aschehoug 2017

Bobla av Siri Pettersen. Gyldendal 2017

Ingen sover trygt i natt av Mari Moen Holsve. Cappelen Damm 2017

«Som å vinne lotto»

– Vi har vært med å lese boksluker-antologien med ti tekstutdrag, og nå gleder vi oss til og lese bøkene fra perm til perm. Høsten har vært full av glede, forventning, leselyst og litterære samtaler. Det å bli valgt ut til jurytjeneste i Bokslukerprisen føles nesten som å vinne i lotto, sier Erik Henriksen, lærer for klasse 5B ved Risør barneskole.

Ti juryklasser rundt omkring i Norge skal nå lese bøkene og stemme fram en vinnerbok. Bokslukerprisen deles ut på Sentralen i Oslo 24. april 2019 på et arrangement i forbindelse med Verdens bokdag.

– Det blir spennende å se hvilken av de fem bøkene juryklassene mener fortjener å vinne Bokslukerprisen 2018/19, sier Possel.

Bokslukerprisen

Bokslukerprisen er en nasjonal leselystpris for elever på 5. og 6. trinn i regi av Foreningen !les. Prisen har til hensikt å fremme lesing og leselyst, og å sette fokus på den gode norske skjønnlitteraturen som utgis for aldersgruppen 10-12 år.