Starter prisutdeling for Indieforfattere

– Vi gleder oss til å feire indieboka med en egen festival og prisutdeling, sier Pihl. Arrangementskomiteen samlet, fra venstre: Kristin Over-Rein, Heidi Midtun Larsen, Karianne Aanestad, Roger Pihl og Camilla Talleraas. (Foto: Boldbooks).

Nå skal indieboka hedres med en festival og nyopprettet pris: Årets indiebok.

Indiebøker er en økende trend, hvor forfattere gir ut egne bøker og beholder kunstnerisk kontroll, rettigheter og inntekter selv. «Indiebøker har aldri hatt bedre kvalitet, solgt bedre eller fått mer oppmerksomet,» kommer det frem i en pressemelding.

– Vi smeller med kanonene! Indieboka fortjener en egen festival og en egen pris! Det er uavhengige forfattere som står for nyskaping og bringer bransjen fremover. Dette tjener hele bokbransjen, sier initiativtaker til festivalen og prisen, Roger Pihl. Pihl er redaktør på Boldbooks, og forfatter av over åtti bøker.

«Årets Indiebok» skal kåre vinnere i sjangerne skjønnlitteratur, sakprosa og barne- og ungdomslitteratur.

Ønsket er å bidra til at uavhengige forfattere løftes frem og at utgivelsene får anerkjennelsen de fortjener. Gründer og daglig leder i BoldBooks, Kristin Over-Rein, har de siste årene tydelig sett hvordan kvaliteten på bøkene har økt.

– Det har vært økende interesse for selvpublisering de siste årene, hvor indiebøker har toppet bestselgerlistene og vunnet Nordisk råds litteraturpris. I Tyskland er hele 50 prosent av bøkene som utgis selvpubliserte, nå ser det ut til at Norge følger etter. Vi er svært stolte av resultatene forfatterne oppnår, sier Kristin Over-Rein.

«En jury bestående av fagpersoner vil vurdere nominerte bidrag opp mot kriterier som litterær kvalitet, språk, dramaturgi, originalitet og design».

Indiebokprisen deles ut på Indiebokfestivalen 19. april 2024, på Litteraturhuset i Oslo.