Sniktitt på høstens bøker 

Maja Lunde og flere andre av våre mest kjente forfattere gir et lite snikblikk inn i høstens bøker på Litteraturhuset i sommer.

En liten titt inn i bokhøsten? Det kan du få på Litteraturhuset i Oslo i sommer. I dag ble sommerprogrammet klart. 

I tillegg til å høre Rune Christiansen, Tom Egeland, Maja Lunde og flere andre lese fra sine kommende bøker, blir det partilederforedrag i forkant av høstens Stortingsvalg. Og det blir russisk mataften i forbindelse med hundreårsmarkeringen av revolusjonen i vårt store naboland. Dessuten møtes fire av landet fremste musikere i forbindelse med Klubbdagene til Øyafestivalen.

Sniktitt

Vi går som vanlig en heftig bokhøst i møte, og flere av våre mest kjente forfattere er klare med nye bøker. Noen av dem kommer altså og forteller om dem i sommer. Hver tirsdag sommeren kommer en av høstens forfattere og Maja Lunde er først ut. Hun åpner 20. juni. Uken etter er det Cecilie Engers tur. I løpet av sommeren får du også høre Rune Christiansen, Tom Egeland, Helga Flatland og Lars Amund Vaage.

Kommer: Cecilie Enger. Foto: Linda Næsfeldt/Gyldendal

Og sniktittene toppes med en poesi-spesial den 1. august der Cecilie Løveid, Endre Ruset, Kristin Berger og Casper André Lugg stiller.

Russisk mataften

Kommer: Per Egil Hegge

Det blir også andre opplesninger i sommer. 21. juni kommer Andrine Sæther og leser fra Tove Janssons høyt elskede og underfundige nordiske sommerklassiker Sommerboken fra 1972.

Uken etter er det klart for en russisk mataften i kafeen sammen med Per Egil Hegge og Kristian Krogh-Sørensen, begge er bokaktuelle til høsten med bøker om den russiske revolusjonen. Menyen byr både på proletariatets enkle mat og tsarfamiliens mer staselige matvaner. Det skjer 28. juni.

Pop og avantgarde
Artistene Gabrielle, Nils Bech, Kaja Gunnufsen og Marie Amdam (Razika) snakker om kjønn og identitet i tekst og musikalske uttrykk 8. august. Arrangementet er en del av Klubbdagene under Øya-festivalen.

Partilederforedrag

Det er valg i høst, og mellom 2. og 10. august vil de ni største partiene få rom til å presentere seg for publikum gjennom egne foredrag på Litteraturhuset. Her får de gå i dybden og legge fram sine langsiktige løsninger på sentrale utfordringer.

Jonathan Safran Foer

Sommersesongen avsluttes med en av de nye store i nyere amerikansk litteratur. Jonathan Safran Foer møter Bjørn Gabrielsen til samtale 16. august. Jonathan Sebastian Foer, som for lengst er plassert blant de unge etablerte i amerikansk litteratur, kommer nå med sin første roman på over ti år.

 

Du kan lese mer om Litteraturhusets og programmet her.