Snekrer TV-serie fra tabloid-miljø

Hva kan «Trainspotting»-forfatter Irivine Welsh (bildet) og «American Psycho»-forfatter Bret Easton Ellis få til sammen? Det kan vi snart få vite.

Den skotske forfatteren Irvine Welsh og hans amerikanske kollega Bret Easton Ellis planlegger å lage en TV-serie sammen, som skal utspille seg i en amerikansk tabloidredaksjon. Duoen skal ifølge Variety være i avsluttende samtaler med britiske Burning Wheel Production. Dramaserien følger et tabloid ukemagasin og handlingen skal spenne over flere tiår. I redaksjonen er politisk korrekthet, etikk og moral heller fjerne begreper.

– Uten sperrer

Det ventes en offisiell bekreftelse på prosjektet, som har fått arbeidstittelen «American Tabloid», i løpet av de nærmeste ukene.

– For å yte denne produksjonen rettferdighet har vi alltid visst at dette krever forfattere uten sperrer – og som kan gå lengre enn de fleste andre ville våge, sier Shelley Hammond i Burning Wheel Production til Variety.

TEAMER OPP: Irvine Welsh og Bret Easton Ellis.

Irvine Welsh fikk sitt gjennombrudd i 1983 med romanen Trainspotting, som senere ble filmatisert. Handlingen utspiller seg blant en gruppe kriminelle heroinister i Edinburgh på 1980-tallet. Bret Easton Ellis vil norske boklesere først og fremst kjenne fra den kontroversielle American Psycho fra 1991.

 

Foto: Burning Wheel Production