Slutter seg til normalkontrakten

Signerer med Forleggerforeningen: Forfatterforbundet er nå formelt tilsluttet normalavtalene for voksen skjønnlitteratur, på lik linje med Den norske Forfatterforening.

– Dette er en ratifisering av eksisterende avtaleverk som finnes med Den norske Forfatterforening og som nå gjøres gjeldende med den nye foreningen også, sier administrerende direktør i Forleggerforeningen, Kristenn Einarsson i en kommentar til at Forfatterforbundet formelt slutter seg til normalavtalene for voksen skjønnlitteratur, på lik linje med Den norske Forfatterforening.

Ratifiseringen av avtalen gjelder Normalkontrakt for skjønnlitteratur, billigbok, e-bok, lydbok og anbefalt agentkontrakt.

– Et viktig steg

– For oss er dette et viktig steg, sier leder i Forfatterforbundet, Eystein Hanssen. – Vårt mål har hele tiden vært at alle forfattere skal kunne organisere seg, og at de skal ha de samme rettighetene.

Litteraturfeltet i Norge reguleres av kollektive avtaler. Særlig krevende har derfor ikke prosessen med ratifisering av normalavtalene vært. Forslaget ble fremmet i et møte, og resten har foregått på e-post.

– Samarbeider godt

Med likelydende normalavtaler vil Forfatterforbundet og DnF heretter stille felles forhandlingsutvalg i forhandlinger med Forleggerforeningen. – Vi samarbeider allerede godt i én pågående forhandlingsprosess, forteller nestleder i Forfatterforbundet, Helle Stensbak. – Dette samarbeidet kommer vi til å bygge videre på i framtiden.

 

Bildet: Direktør i Forleggerforeningen, Kristenn Einarsson, flankert av Forfatterforbundet-duoen Eystein Hanssen og Helle Stensbak.